De Natvræ

Del 17 de febrer al 13 d'abril de 2017
Del 17 de febrer al 13 d’abril de 2017

Exposició col·lectiva d’artistes que s’emmirallen en la natura per crear les seves obres.

El muntatge expositiu presenta un diàleg entre les creacions dels artistes participants i elements naturals del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Al llarg de la història, sempre ha existit el binomi art-natura i ha evolucionat amb un significat diferent en cada època: a la Grècia i Roma clàssiques l’art imitava fidelment la natura; en el Barroc van triomfar les natures mortes, durant el Romanticisme es va enaltir el caràcter sublim del paisatge i l’Impressionisme va analitzar l’efecte canviant de la llum. En els anys setanta del segle XX la natura va deixar de ser un mer contingut o temàtica per convertir-se en un camp d’acció i va aparèixer el Land art, en els Earthworks i en les obres site-specific. Des de llavors, aquesta àrea s’ha convertit en objecte de creixent investigació tant teòrica com pràctica.

Aquesta exposició vol ser la demostració plàstica d’aquest diàleg fluid entre artista i natura, i té per objectiu explorar noves maneres de plantejar la praxis artística, tot establint una relació estreta amb el medi natural.
Com deia el primatòleg Jordi Sabater Pi: per dibuixar cal observar; si observes coneixes, si coneixes estimes, si estimes protegeixes.

L’exposició, comissariada per Raquel Medina i Cristina Sampere, la conformen obres de Cristina Almodóvar, Maria Espeus, Adrián Espinós, Malgosia Jankowska, María Reyes Olloqui, Santiago Vélez i Susana Peses.

De Natvræ