Obres d’artistes amb discapacitat intel·lectual guanyen terreny expositiu

Barcelona, 10 de desembre de 2020

En el marc del Dia Internacional per a persones amb Discapacitat (3 de desembre 2020), vam organitzar dues exposicions d’art per visibilitzar la feina artística d’aquestes persones, a través del projecte “Premi Setba”.

20201126_090818

El Premi Setba és un certamen de pintura per artistes amb discapacitat intel·lectual, organitzat des del 2011 per la Fundació Setba. Es tracta del projecte més veterà de la Fundació i el premi més ben dotat de l’Estat espanyol que reuneix professionals del món de l’art, alumnes de Belles Arts, entitats i fundacions amb un mateix objectiu: detectar i reconèixer el talent d’aquests artistes “magistrals”. Durant aquests deu anys, s’hi han presentat 4.886 obres, procedents de 135 entitats diferents, dels quals només s’han seleccionat 200, ja que cada any se’n seleccionen vint.

Entre els guanyadors dels deu anys del Premi Setba es troba Erik Nitsch, de la Fundació de Síndrome de Down. guanyador del Premi Setba 2012 i del Concurs Internacional “Big-i-Art” al Japó, país on ha exposat en diverses ocasions.

Els guanyadors d’enguany han estat: en la categoria artística: Gerard Pujol, de la Fundació Sant Tomàs – C.O. Calldetenes, per la seva obra “Bona nit”, i en la categoria de disseny: José María Escobar, del grup Asproseat – C.O. 1981.IMG_5787 copia

 

Les obres es van poder veure en dos emplaçaments de Barcelona:

En el Jardí del Palau Robert: Una mostra dels deu anys del Premi Setba, sota el títol Magistrals i al Reial Cercle Artístic amb les obres guanyadores i finalistes del Premi Setba 2020.

IMG_3860