5 + 5 | Un diàleg en femení, entre orient i occident

Del 6 de març al 30 d'abril de 2013

5 + 5 | Un diàleg en femení, entre orient i occident

Del 6 de març al 30 d’abril de 2013

 

Un diàleg entre orient i occident, a través de l’obra de deu dones.

La mostra parla d’oposats, del ying i el yang, de la força de les dones i la fragilitat del paper.

 

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, la Fundació Setba acull l’exposició 5 + 5, un conjunt de peces originals de cinc artistes xineses i cinc de catalanes, elaborades sobre un mateix suport: el paper.

Aquesta exposició itinerant, que després de Barcelona anirà a la Xina, és un diàleg entre orient i occident, sobre la força de les dones i la fragilitat del paper.

Però més enllà d’apropar l’art xinès a casa nostra, 5+5 vol fer un gest d’aproximació a una cultura i un país cada cop més importants en l’escena política, econòmica i cultural internacional i que cada vegada té més presència a Catalunya i, sobretot, a Barcelona.

Els treballs delicats i a la vegada trencadors de les artistes xineses, posen de manifest una apertura d’aquesta societat, tradicional però alhora extremadament moderna i capdavantera, que es fa palesa també en el terreny artístic.

Un dels casos més interessants és el de l’obra de l’artista He Gurui, que presenta una sèrie de peces realitzades amb la tècnica antiquíssima de la perforació, però deixant enrere la tradició figurativa d’aquest art per apropar-se a l’abstracció a través de formes aparentment geomètriques.

CONFERÈNCIA

Així, el proper 25 d’abril a les 18:30h i en el marc de la mostra, la Fundació Setba acollirà la conferència Punt de trobada: art contemporani xinès i català, a càrrec de Laia Manonelles, Doctora en Història de l’art especialista en art xinès contemporani i investigadora associada a SOAS (School of African and Asian Studies – Londres).

EXPOSICIÓ

Les autores són les xineses Qiu Hong, Chen Zijun, He Guirui, Yang Shun i Shan Hu Hou, i les catalanes Matilde Vela, Victòria Rabal, Núria Rossell, Rosa Solano i Maribel Mas.

Chen Zijun (1) Qiu Hong (4) He Gurui (5) Shan Hu Hou (3) Yang Shun (3)
Chen Zijun Qiu Hong He Gurui Shan Hu Hou Yang Shun
Matilde Vela (2) Victoria Rabal (1) (1) Rosa Solano (1) OLYMPUS DIGITAL CAMERA Núria Rossell (2)
Matilde Vela Victoria Rabal Rosa Solano Maribel Mas Núria Rossell

A vegades, la vocació i la passió artística generen aproximacions sorprenents com les d’aquestes cinc artistes xineses  i aquestes altres cinc establertes a Barcelona. Entre elles hi ha una gran distància geogràfica i cultural, peròcomparteixen una tendència a allò íntim, la pràctica d’un art delicat la qualitat tècnica i poètica del qual les allunya de cap concessió a la facilitat.

En el marc de la fira del llibre d’art i disseny Arts Libris, que tindrà lloc a finals d’abril i en la qual la Fundació Setba participarà per quart any consecutiu, es presentarà l’obra  5 + 5 Caixa Litogràfica.

La mostra es podrà visitar fins al 30 d’abril a la Fundació Setba.

FLYER 5+5_PQ

5+5