Art Brut

Del 28 de gener al 26 de febrer de 2016
Del 28 de gener al 26 de febrer de 2016

La Fundació Setba, en col·laboració amb la Fundació Carmen & Lluís Bassat, Alterarte i la Fundació Sant Pere Claver organitzen la mostra Art Brut.

L’espai de l’Eixample de la Fundació Setba acollirà una exposició amb obres del Natura ésCultura 2015, dels usuaris d’Alterarte, així com dels prestigiosos psiquiatres Ramon Sarró i Josep Obiols grans col·leccionistes d’obres d’art brut.

Aquesta és una de les exposicions paral·leles a la gran mostra d’Art Brut que organitza la Fundació Bassat a la Nau Gaudí de Mataró.

MuseuBassat_Expo_Invitacio_3.09.14

Inauguració ART BRUT a la Nau Gaudí de Mataró, divendres 22 de gener a les 19:30h.
Exposició del 22 de gener al 3 d’abril de 2016.

Inauguració ART BRUT a Setba Eixample, dijous 28 de gener a les 19:30h.
Exposició del 28 de gener al 26 de febrer de 2016.

ART BRUT

L’art com a teràpia és el punt de partida del projecte Natura ésCultura de la Fundació Setba, per la inserció de persones amb transtorns mentals, que es duu a terme cada mes de setembre, des de fa 4 anys, a CACiS i Cal Gras (Bages). Algunes de les obres realitzades en el marc d’aquest projecte formen part de l’exposició.

Natura ésCultura 2015 - Grup 2  (5)

Les obres d’art brut retraten l’inconscient de les persones amb problemes de salut mental que no tenen formació en belles arts, i per tant poden saltar-se totes les normes estètiques. En aquest cas, l’art és un mitjà d’expressió i elaboració del patiment per canalitzar les angoixes i fantasies, lluny de les teràpies convencionals.

El pintor i escultor francès Jean Dubuffet, va encunyar el concepte d’art brut per referir-se a “l’operació artística pura, bruta, reinventada en la totalitat de les seves fases per l’autor, només a partir dels seus impulsos”.

fotos radionikosia, 2015, mixta stela, 40 x 40 cm (8)