Balanç positiu de la fira ESTAMPA per a SETBA Zona d’Art

Balanç positiu de la fira ESTAMPA per a SETBA Zona d’Art

Setba Zona d’Art ha participat, per segona vegada, a la Fira Internacional d’Art Contemporani Múltiple ESTAMPA, que s’ha celebrat a Madrid del 20 al 23 d’octubre.

img-setba-20111027010740

Setba Zona d’Art ha participat a la 19ª edició de la Fira d’Art Contemporani ESTAMPA, amb 5 artistes. Marta Darder, Rasim Michaeli, l’artista gràfica Maria Pujol, Març Rabal i Núria Rossell, són els cinc creadors que Setba ha escollit per donar a conèixer la seva obra en la prestigiosa Fira.

L’any 2010, Setba va estar a la Fira i hi va portar cinc artistes, entre els quals Maria Pujol i Núria Rossell, que enguany han tornat a estar seleccionades.

Setba ha estat, per segon any consecutiu, a la secció Book-in, dedicada als llibres d’artista i els projectes editorials. Una de les obres més elogiadas va ser el llibre d’artista ‘El final de l’ emboscada’ de Març Rabal, sens dubte, una de les peces més fotografiades de la mostra.

img-setba-20111028100727

 Enguany, ESTAMPA ha comptat amb la presència d’un centenar d’expositors, entre galeries, institucions i especialistes en les diverses facetes de l’art múltiple; i edicions tals com la fotografia, gràfica, llibres, vídeo i, per primera vegada a la fira, so. Tan sols 5 d’aquest centenar han estat de galeries catalanes. Setba n’ha estat una.

img-setba-20111027010925

img-setba-20111027011318 ESTAMPA ha presentat una edició renovada amb interessants iniciatives destinades a atreure nous públics i a diversificar-ne l’activitat, com per exemple un nou espai destinat a mostrar el treball de dissenyadors de diferents disciplines, una nova secció d’art sonor o una experiència d’art infantil amb tallers per a nens.

Per a Chema de Francisco, el nou director de la Fira i impulsor d’aquesta renovació, “l’actualització d’ESTAMPA passa per la segmentació adequada del concepte d’art múltiple en el seu sentit més ampli, a la recerca d’una projecció social àmplia que, amb una vocació de difusió cultural, reforci el nostre mercat de l’art”.

img-setba-20111027011444  

ESTAMPA 2011 ha tancat les portes un any més mantenint-se com la segona fira més important d’art contemporani a Espanya i demostrant la solidesa i professionalitat de galeristes, artistes i organitzadors. La XIX edició d’ESTAMPA ha rebut més de 30.000 visitants i, malgrat que ha conclòs amb menys beneficis que les darreres edicions, la crítica n’ha fet una bona valoració a nivell qualitatiu.

Per primera vegada ESTAMPA s’ha pogut seguir en directe a les xarxes socials, al canal Youtube, la pàgina a Facebook i el perfil a Twitter.

SELECCIÓ D’OBRES:

img-setba-20111021020432

L’obra de Núria Rossell, Bosque, es titula així amb motiu de l’Any Internacional dels Boscos. Es tracta de 4 llibres d’artista muntats en acordió i presentats en una caixa negra.