Black Birds

Dissabte 9 de setembre de 2018
Dissabte 9 de setembre de 2018

Els darrers anys, juntament amb El Viver d’Argentona, Setba ha organitzat diverses activitats per recollir fons per a La Marató de TV3.

Aquest 2018 i en el marc de la Festa del Viver, presentem l’exposició Black Birds de l’artista canetenc Setxu Xirau Roig. La major part dels beneficis que s’obtinguin de la venda de les obres i la totalitat de les aportacions voluntàries dels visitants, es destinaran a la Marató de TV3 d’aquest any.

Setxu Xirau Roig neix a Canet de Mar l’any 1968. S’inicia ben aviat en el món de la pintura i aquesta passió el porta a estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i posteriorment a París, a la ENSB-A.

Els darrers vint anys ha estat vinculat professionalment a Televisió de Catalunya i és per això i per circumstàncies personals que ara, de la mà de la Fundació Setba, presenta aquesta mostra de recent producció amb què vol aportar el seu petit gra de sorra a la causa d’aquest any de La Marató de TV3, dedicada al càncer.

Imatge promocional

L’exposició Black Birds, formada per 7 obres de factura recent (a mig camí entre la instal·lació i la pintura) ens emplaça davant l’abisme de l’espai i la potencialitat absoluta del no-res on el negre és la tabula rasa de tota experiència visual, el seu punt de partida, i el corb, animal totèmic, és la constatació de la impossibilitat de conquerir un coneixement complet de les coses.

L’obra de Xirau Roig cerca un diàleg constant entre la natura i els objectes i la realitat de l’home en la seva expressió artística; la pintura, la escultura, el disseny, la publicitat i la resta de manifestacions icòniques.