Conferència ‘Ocaña i la transició’

Conferència ‘Ocaña i la transició’

El dimecres 18 d’abril a les 19:30h i en el marc de la mostra ‘Ocaña, àngels i dimonis’ Setba Zona d’Art acollirà una conferència, encapçalada per Armand de Fluvià.

CAPCALERA Ocana i la transicio

El proper dimecres 18 d’abril a les 19:30h tindrà lloc la conferència celebrada en el marc de la mostra  ‘Ocaña, àngels i dimonis’. El conferenciant serà Armand de Fluvià, Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (1959) i Diplomat en Genealogia, Heràldica i Nobiliària (1963).

El 1970, arran de la presentació a les Corts franquistes de l’avantprojecte de Llei de Perillositat i Rehabilitació Social, va iniciar el Moviment Gai a l’Estat Espanyol, fundant l’organització Movimiento Español de Liberación Homosexual (MELH). El 1973, va participar, a París, en el congrés “L’Homosexualité à Visage Decouvert“, organitzat per ARCADIE. El 1974 va fer un seminari de sexologia per a professionals del Dret, organitzat pel Col·legi d’Advocats de Barcelona i al “I International Gay Rights Congress“, a la universitat d’Edimburg […] Fundador i primer president de l’Institut Lambda del 1976 al 1982 i reelegit el 1987, quan va canviar el nom pel de Casal Lambda. […] Ha donat, per primera vegada a la història, una conferència sobre homosexualitat a la sala del Consell de les Valls, a Andorra, a l’Ateneu de la Corunya, a Vigo, a Santiago de Compostel·la, Pamplona i a molts altres indrets. […] El 1995 elegit, per aclamació, President d’Honor del Casal Lambda. Del 1995 al 1997 fou el primer president de la Federación Estatal de Gays y Lesbianas. […] És autor dels llibres “El Moviment Gai a la clandestinitat del franquisme (1970-1975)” i “S:ID:A: ¿Maldición bíblica o arma letal?”, en col·laboració amb Alberto Cardín, així com de nombrosos articles i conferències sobre temàtica homosexual. El 1982 va traduir de l’anglès el llibre de Saikaku Ihara “Historias de amor entre samurais”.

Ha participat en nombrosos simposis, congressos i taules rodones sobre tots els aspectes relatius a l’homosexualitat i li han estat fetes gran quantitat d’entrevistes a diaris i revistes, a les ràdios i a les televisions. http://www.armanddefluvia.com/cv

La conferència tindrà una durada aproximada d’una hora.