De l’ombra a la llum 2017

Del 19 de setembre al 25 de novembre de 2017

Un any més, Ventura Camacho dirigeix aquest taller adreçat a dones que han patit violència de gènere, per traçar un camí cap a la llum, prenent la fotografia com a eina terapèutica.

Enguany, el taller es realitza a l’Espai Català-Roca, que cedeix les seves instal·lacions a la Fundació Setba durant el darrer trimestre de 2017.

Per a la cinquena edició d’aquest projecte, la tercera en què el taller es vehicula a través de la fotografia, comptarem amb la col·laboració de la fotògrafa Maria Espeus, Premi Nacional de Cultura 2017 del CoNCA.

Durant els mesos de novembre i desembre, diversos espais (Casa Elizalde,  el Foyer del Liceu i l’Intercanviador del metro Diagonal) acolliran una exposició de fotografies, realitzades per Espeus, de dones que han patit situacions de violència masclista i que volen donar la cara. 

Participants edició 2016
Participants edició 2016
© Ventura Camacho Rodríguez

Un any més, com a cloenda i en el marc del Dia Internacional contra la Violència en Vers les Dones, el 25N es farà una acció al carrer per buscar complicitats i donar visibilitat a aquesta xacra.

A més, un cop acabi el taller i per primera vegada, les participants treballarant conjuntament amb una fotògrafa professional per a crear una exposició que itinerarà per diferents espais.