Descobrint el monstre 2014

Dimarts 25 de novembre a les 18h

Acció artística a la Plaça Reial, en el marc del Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones.

El 25 de novembre i amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, la Fundació Setba organitza Descobrint el monstre; una acció artística a la Plaça Reial que es va realitzar per primer cop l’any 2013 i que vol donar visibilitat a la xacra de la violència vers les dones.

Com l’any passat, durant el mes de novembre hem organitzat un taller per a dones que han patit violència masclista al Palau Alós.

De la mà del tallerista Xavier Jansana i d’una terapeuta de la Fundació AGI, vuit dones han treballat els conceptes de la POR = PARALITZACIÓ i de la VALENTIA = ACCIÓ. L’acció proposada pel taller creatiu d’aquest any, ha consistit en treballar sobre uns plafons amb diverses tècniques artístiques en torn de la figura d’un monstre bicèfal, construït amb totes les pors que bloquegen les dones que han patit aquest tipus de violència. Aquests plafons han encerclat el monstre en l’acte del dia 25, i les pròpies dones han obert les portes per “descobrir” el monstre que hi havia darrere.

L’acte ha estat conduït per l’actriu Sílvia Sabaté i hi ha participat la cantant Violeta Curry. A més a més, ha rebut el suport de l’Ajuntament de Barcelona.