Desconstruint el monstre 2013

Dilluns 25 de novembre de 2013

Taller creatiu impartit per l’escultor Xavier Jansana i adreçat a dones que han patit la violència dels homes. La cloenda tindrà lloc amb un acte a la Plaça Reial, coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

El 25 de novembre i amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, la Fundació Setba organitza una acció artística a la Plaça Reial en el marc del recorregut de la Xarxa de Dones Feministes contra la Violència, que culmina a la Plaça de Sant Jaume.

L’eix d’aquest acte serà una escultura gegant, un monstre bicèfal (amb un rostre amable i un de monstruós) realitzat en un taller per a dones que han patit violència masclista i que simbolitza les seves pors.

El taller es durà a terme el mes de novembre al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison i hi participaran 10 dones provinents d’entitats i associacions del districte de Ciutat Vella. El taller, impartit per l’escultor Xavier Jansana i la terapeuta Beatriu Masià, pretén proporcionar eines per combatre la por mitjançant l’activitat artística. D’aquesta manera, el monstre estarà engalanat amb elements, creats per elles mateixes, que simbolitzaran 10 punts que retracten un possible maltractador.

‘Desconstruint el monstre’ vol fer visible i posar rostre a una jornada i a un problema que s’ha convertit una xacra de la nostra societat. L’acte culminarà amb l’actuació de Gisela Riba, ballarina del Ballet Junior de Ginebra i del Ballet de Biarritz.

A finals d’any, es durà a terme una exposició fotogràfica sobre el desenvolupament del taller i l’acte del Dia Internacional en contra de la Violència Masclista.

L’activitat, organitzada per la Fundació Setba, ha rebut el suport de l’Ajuntament de Barcelona (Districte de Ciutat Vella), TAMAIA i la Xarxa de Dones Feministes contra la Violència.