Diàlegs Iniciàtics 2016

Del 8 de juliol al 21 de juliol de 2016

Del 8 al 21 de juliol de 2016

Altres edicions

En el marc de la mostra Setba Jove, col·laborem de nou amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, amb l’exposició paral·lela Diàlegs Iniciàtics, que aquest any es pot veure a Setba Eixample (Consell de Cent, 335).

Aquesta proposta neix amb la voluntat de crear un diàleg intergeneracional entre professor i alumne/-a, a través de la fotografía, amb el binomi Ricard Guixà, Anna Couderc – Maria Baraldés i Pere Grimau – Pau Mondelo.

FLYER Diàlegs iniciàtics 2016_BBAA

 

DIÀLEG BARALDÉS-COUDERC-GUIXÀ

Ruïnes, naus abandonades i la desferra industrial són el punt de partida que articula el diàleg que s’estableix entre les obres presentades per Maria Baraldés i la parella d’artistes el fotògraf Ricardo Guixà i la pintora Anna Couderc. En el treball d’aquests creadors, la caducitat i el pas del temps, la decadència material i espiritual de l’actual societat sobreestimulada i hiperinformada, es retraten metafòricament en un joc de fragmentació formal, entre la fotografia i la pintura, entre la figuració i l’ abstracció, que ens situa a les fronteres d’un nou panorama en el qual es troba inscrit la patologia de l’esperit contemporani: el paradigma simplificador de la complexitat d’allò real.

DIÀLEG GRIMAU-MONDELO

Les fotografies de Pere Grimau i Pau Mondelo parteixen de l’experiència directa de la ciutat, dels seus carrers, dels seus espais. Les dues obres dialoguen complementant-se, senyalant dues maneres de sentir i pensar l’espai urbà i el món on vivim des de la fotografia.

Pere Grimau reivindica diàriament els carrers, les façanes o les entrades a les cases de la ciutat de la perifèria com a sorprenents formes sòlides que habitem quotidianament.

Les arquitectures etèries de Pau Mondelo es subjecten a la lleugeresa de l’aire, en elles el dia a dia s’evapora i es desdibuixa el pes d’una ciutat que, representada així, ens permet descansar.