El Balcó de les Arts 2012

Del 10 al 21 de juliol de 2012

L’edició 2012 del certamen de pintura ‘El Balcó de les Arts’ se celebra entre el 10 i el 21 de juliol a l’FNAC El Triange.

La Fundació Setba atorga els premis de la segona edició de ‘El balcó de les arts’, un certamen de pintura destinat a persones amb discapacitat intel•lectual i del desenvolupament.

En aquesta edició, l’FNAC El Triangle col•labora amb la Fundació Setba cedint l’espai tant per a la presentació i entrega de premis del certamen, com per a l’exhibició de les 12 obres finalistes, que es podran veure a la segona planta del centre comercial, entre el 10 i el 21 de juliol de 2012.

Enguany, han estat 15 les entitats que han participat, amb un total de 160 obres presentades. El jurat, integrat per Pep Camps (artista), Carlos G. Vela (responsable programació cultural FNAC El Triangle), Núria Guinovart (artista), Raimon Maragall (galerista), Ricard Mas Peinado (crític d’art), Roser Odúber (artista i directora CACIS) i Cristina Sampere (directora projectes culturals Fundació Setba) ha seleccionat 12 obres, 9 de les quals finalistes i 3 premiades amb un curs d’art teràpia, material de Belles Arts per a l’artista, gentilesa de MIR, i una compensació econòmica per a l’associació a què pertany.

• El primer premi ha estat per a Erik Nitsch de la FCSD, per l’obra ’Los monstruos’.

• El segon guardó se l’ha endut Berta Alsina de la Fundació Teas, amb la peça ‘El zoo’.

• I el tercer premiat ha estat Antonio Lechuga, de Caviga, per l’obra que duu el mateix nom.

1 premi erik nitsch 2 premi berta alzina 3 premi antonio lechuga
‘Los monstruos’ de Erik Nitsch ‘El zoo’ de Berta Alsina ‘Caviga’ de Antonio Lechuga

Una de les novetats d’aquesta edició és que els finalistes podran ser seleccionats pel jurat per formar part del programa d’exposicions i activitats de la Fundació Setba. De fet, el primer projecte que s’endegarà a partir de les 12 obres finalistes, serà l’elaboració d’un calendari solidari.

En paraules d’Arantxa de Olaortua, presidenta de la FCPC, cal valorar-los per les seves capacitats, no per les discapacitats que puguin patir. Felicitats a tots els artistes!!

Per veure les fotos de l’entrega de premis del dia 10 de juliol, a l’FNAC El Triangle, clica aquí.