El Balcó de les Arts 2013

Del 2 al 20 de maig al Reial Cercle Artístic

La III edició d’aquest certamen de pintura, destinat a persones amb discapacitat intel· lectual i del desenvolupament, ja té finalistes.

Un any més, la Fundació Setba convoca el certamen de pintura El balcó de les arts, destinat a persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.

En aquesta tercera edició col·labora amb el Reial Cercle Artístic de Barcelona, que el primer any ja va oferir les seves sales per a albergar l’exposició i realitzar l’entrega de guardons. La inauguració de la mostra i l’entrega de premis tindran lloc el proper 2 de maig al Reial Cercle Artístic, i l’exposició es podrà veure fins al 15 de maig.

En aquesta tercera edició hi han participat 20 entitats, amb un total de 275 obres presentades, un centenar més que l’any passat. El jurat, integrat per Pep Camps (artista), Josep Félix Bentz (president Reial Cercle Artístic), Núria Guinovart (artista), Raimon Maragall (galerista), Ricard Mas Peinado (crític d’art), Roser Odúber (artista i directora CACIS) i Cristina Sampere (directora projectes culturals Fundació Setba) ha seleccionat 12 obres, 9 de les quals finalistes i 3 premiades amb un curs d’art teràpia, material de Belles Arts per a l’artista, gentilesa de MIR, i una compensació econòmica per a l’associació a què pertany.

• El primer premi ha estat per a José María Romero  de la FCSD, per l’obra ’Peces contentos’.

• El segon guardó se l’ha endut Adán Álvarez de la Fundacin Teas, amb la peça ‘Yo pinto mucho el cielo’.

• I la tercera premiada ha estat Yolanda Marco, de la Fundació Privada Auxilia, per l’obra ‘Prou contaminació’.

1er Premi José Mª Romero, FCSD 2n Premi Adan Alvarez, F. Teas 3er Premi Yolanda Marco FP Auxilia
‘Peces contentos’de J. M. Romero ‘Yo pinto mucho el cielode Adán álvarez ‘Prou contaminació’de Yolanda Marco

Atès l’èxit que ha tingut el calendari que, per primera vegada, es va elaborar l’any passat amb les 12 obres finalistes, enguany es farà una nova edició amb les obres seleccionades.