El Balcó de les Arts 2015

Del 18 al 28 de juny al RCA

La Fundació Setba convoca el cinquè certamen de pintura El Balcó de les Arts, destinat a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament.

En aquesta cinquena edició torna a col·laborar amb el Reial Cercle Artístic de Barcelona per exposar les obres. L’entrega de premis tindrà lloc el proper 18 de juny al CaixaForum de Barcelona, i l’exposició es podrà veure al Reial Cercle Artístic del 18 al 28 de juny.

La participació aquest any ha estat superior a la de les anteriors edicions: 29 entitats, amb un total de 505 obres presentades.

El jurat, integrat per Pep Camps (artista), Josep Félix Bentz (president Reial Cercle Artístic), Núria Guinovart (artista), Josep Manuel Jaurena (gerent Jaurena ART), Raimon Maragall (galerista), Ricard Mas Peinado (crític dʼart), Roser Odúber (artista i directora de CACIS) i Cristina Sampere (directora Fundació Setba), ha seleccionat 20 obres, 3 de les quals premiades amb un curs dʼart teràpia, material de Belles Arts per a lʼartista, gentilesa de Jaurena ART, i una compensació econòmica per a lʼassociació a què pertany.

Els artistes premiats del certamen EL BALCÓ DE LES ARTS 2015 són:

  • 1er premi, Mònica López de la Fundació Estimia, per ʻAmor pasionalʼ
  • 2on premi, Bárbara Bascuñana de la Fundació Privada Arc de Sant Martí, per ʻAutoretratʼ
  • 3er premi, Laura Bulbena de la  Fundació Teas, per ʻEl niñoʼ

 

‘Amor pasional’de Mònica López ‘Autoretratde Bárbara Bascuñana ‘El niño’de Laura Bulbena

Com cada any, l’edició de 2015 tindrà un calendari solidari i els beneficis seran per a les entitats dels finalistes i per la propera edició del certamen.

Bases del concurs  – Obres finalistesResolució del juratExposició virtual