El Balcó de les Arts 2016

Del 10 al 17 de maig al RCA

Un any més, la Fundació Setba convoca el sisè certamen de pintura El Balcó de les Arts, destinat a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament.

En aquesta edició tornem a col·laborar amb el Reial Cercle Artístic i el CaixaForum de Barcelona. L’entrega de premis se celebrarà el dimarts 10 de maig a les 18h al CaixaForum. L’exposició de les obres es podrà visitar des de l’11 fins al 17 de maig al RCA. El mateix 17 de maig, us convidem a la projecció del reportatge que ha produït la Fundació Setba, amb el testimoni de tres guanyadors del certamen.

La participació aquest any ha tornat a ser superior a la de les anteriors edicions: 38 entitats, amb un total de 606 obres presentades.

El jurat, integrat per Pep Camps (artista), Glòria Cid (responsable Art per a la Millora Social de la Fundació Bancària “la Caixa”), Josep Félix Bentz (president Reial Cerclo Artístic), Núria Guinovart (artista), Josep Manuel Jaurena (gerent ART MIR), Raimon Maragall (galerista), Ricard Mas Peinado (crític d’art) i Cristina Sampere (directora Fundació Setba) ha seleccionat 20 obres, de les quals 3 han estat premiades amb un curs d’art inclusiu, material de Belles Arts per a l’artista, gentilesa de Jaurena ART, un lot de productes del FC Barcelona i una compensació econòmica per a  l’associació a què pertany.

Els artistes premiats del certamen EL BALCÓ DE LES ARTS 2016 són:

  • 1r premi, Jose María Escobar de la Fundació Asproseat, per ʻEl meu entrenadorʼ
  • 2n premi, Juanma Ibáñez de la Fundació Estimia, per ʻAntonietaʼ
  • 3r premi, Laura Sánchez de la  Fundació Finestrelles, per ʻEls meus amicsʼ

 

El meu entrenador 2on PREMI Juanma Ibáñez - Antonieta Els meus amics
‘El meu entrenador’
de Jose María Escobar
‘Antonieta
de Juanma Ibáñez
‘Els meus amics’
de Laura Sánchez

L’edició de 2016 tindrà el clàssic calendari solidari, que es podrà comprar a la Fundació setba i a les entitats dels 12 finalistes. Els beneficis seran per a les entitats i per a la propera edició del certamen.

Bases del concurs  – Obres finalistesResolució del juratExposició virtual