Premi Setba

Certamen de pintura per a persones amb discapacitat intel·lectual

Primer projecte ideat i organitzat per la Fundació Setba i adreçat a artistes amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. Actualment es tracta del premi més ben dotat de l’Estat espanyol, que reuneix professionals del món de l’art, alumnes de Belles Arts, entitats i fundacions amb un mateix objectiu: detectar i reconèixer el talent d’aquests artistes.

El 2020, coincidint amb el desè aniversari, es decideix reanomenar el projecte “El Balcó de les Arts” a “Premi Setba”, identificant-lo molt més així amb la Fundació i els objectius.

El principal objectiu d’aquest projecte és continuar detectant i potenciant la feina d’aquests artistes. És per això que pel 2021, la Fundació Setba ha posat en marxa un nou projecte de formació, que duu el nom de MAGISTRALS, a càrrec de l’artista Jaime Súnico adreçat als responsables dels tallers i als seus usuaris.

Durant el procediment, s’aplica un rigorós compliment de les bases i una excel·lent selecció gràcies al jurat professional que forma part del Premi.

 

Com a novetat i per incrementar el reconeixement artístic, el primer classificat del premi de pintura ha rebut un guardó dissenyat per la il·lustradora i escultora Meritxell Duran. Per incrementar el reconeixement artístic, el primer classificat del premi de pintura va rebre un guardó dissenyat per la il·lustradora i escultora Meritxell Duran.


Meritxell Duran és una artista de reconegut prestigi, els seus dibuixos s’han publicat en els diaris La Vanguardia, El País, El Periódico i el diari Ara entre d’altres; ha donat classes a l’Escola Eina, Escola Massana, Elisava, European Institute of Design i IDEP i com escultora ha exposat les seves obres a la Sala Vinçon, la galeria d’art Sombrerers, Iguapop i Berger Gallery.

Des de l’any 2013, editem un calendari amb finalitats solidàries amb les 12 obres finalistes del premi EL BALCÓ DE LES ARTS. L’edició és de 1.300 exemplars, 100 per a cadascuna de les 12 entitats finalistes i 100 per a la Fundació Setba. Cada obra finalista representa un mes de l’any, 12 obres, 12 mesos. El preu venda públic és de 5€ i els punts de venta són les entitats i la Fundació Setba. Des de 2019, el format del calendari és de taula, per a facilitar així la distribució entre les entitats, i per tercer cop, serà dissenyat pels tres artistes premiats en col·laboració amb l’estudi LA CASA DE CARLOTA.

Patrocinadors:
Diputació de Barcelona
Capital Care
Col·laboradors:
Obra social “la Caixa”
Art MIR
Bardinet
DINCAT
FC Barcelona
La Casa de Carlota
Reial Cercle Artístic