El Balcó de les Arts

Certamen de pintura per a persones amb discapacitat intel·lectual

El Balcó de les Arts és un projecte que vol potenciar les dots artístiques de persones amb discapacitat intel·lectual i incentivar aquest col·lectiu per treballar en el terreny de les arts plàstiques. Amb aquesta iniciativa la Fundació Setba vol dignificar la feina i el talent d’aquestes persones, donant-los un tracte igualitari, deixant de banda els prejudicis i promovent la integració i la solidaritat.

La participació està oberta a totes aquelles persones residents a l’àrea metropolitana de Barcelona, majors d’edat i amb un certificat del 33% de discapacitat intel·lectual com a mínim.

Els guanyadors reben diversos premis que ofereixen els patrocinadors, una compensació econòmica, participen en un taller artístic i, a més, les 12 obres finalistes formen part d’un calendari solidari. També s’organitza una exposició amb les millors obres, que es poden comprar. Els beneficis són íntegrament per als autors.

Des de 2017, Setba atorga un Premi de Disseny, que consisteix en l’etiquetatge d’un dels vins Lacrima Bacus de l’empresa Bardinet. Aquest projecte es duu a terme en col·laboració amb l’estudi de disseny La Casa de Carlota.