El rostre de les oliveres

Del 15 de gener al 22 de febrer de 2013

El rostre de les oliveres

Del 15 de gener al 22 de febrer de 2013

 

Una exposició que busca les formes increïbles d’aquests arbres, forjades pel pas del temps en un procés molt lent. Per això, aquesta és una exposició SLOW.

12

Els batecs del temps transformen el seus troncs amb una cadència mil•lenaria”

Pere Ferrer

 

La Fundació Setba inaugura, el 15 de gener a les 20h ‘El rostre de les oliveres’. Una exposició que cerca les formes increïbles d’aquests arbres, forjades pel pas del temps en un procés molt lent. Per això, aquesta és una exposició SLOW.

LA MOSTRA

Les oliveres són monuments naturals, forjats a través de les inclemències del temps durant mil•lers d’anys. Els estudis determinen que a la conca del mediterrani tenen entre 2000 i 2500 anys. Centenars d’anys, de dies de pluja, vent, fred i sol batent n’han escolpit les formes que les caracteritzen. Molt lentament. Així, aquesta vol ser una mostra slow, un exemple de slow art.

A partir de les fotografies de  Pere Ferrer, José Sedano i Daniel Ferrer  l’exposició immortalitza els rostres gravats a les oliveres de la Serra de Tramuntana (Mallorca) que el temps ha dibuixat al llarg dels anys i que, probablement, també acabarà per esborrar.

Consulta el dossier sobre l’exposició aquí.

EL MOVIMENT

El moviment Slow té el seu gènesi a la Plaça d’Espanya, a Roma, l’any 1986. El seu naixement és indissociable de certa actitud contestatària en clara oposició a la americanització d’Europa. Quan el periodista Carlo Petrini es va topar amb l’obertura d’un conegut establiment de menjar ràpid en aquest enclavament històric de la capital italiana, alguna cosa es va remoure en el seu interior. La resposta no es va fer esperar, forjant-se la llavor del moviment, l’Slow Food.

La idea era simple: protegir els productes estacionals, frescs i autòctons de l’assetjament del menjar ràpid i defensar els interessos dels productes locals.

 

FLYER El rostre de les oliveres_NoO

El rostre de les oliveres