Ens sumem a la campanya #Manifest25N2020

Barcelona, 10 de desembre de 2020

Un any més, hem col·laborat amb la Fundació TMB i l’Institut Català de Dones amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència Masclista amb la difusió del projecte de fotografia “De l’ombra a la llum”. Un projecte d’apoderament dirigit per Ventura Camacho i Marta Fàbregas i protagonitzat per dones víctimes de violència.

Per això, es va realitzar un audiovisual en què s’explicava el projecte de la Fundació Setba, del qual es va difondre per les diferents plataformes del Mou-TV, pantalles del transport públic i estacions, i per les xarxes socials de totes les institucions participants.

Altrament, la Fundació Setba, en el marc del Dia Internacional contra la Violència Masclista, va portar les obres realitzades en el projecte “De l’ombra a la llum” a la Sala Pigment Gallery de l’Hotel Miramar de Barcelona, del 19 al 30 de novembre.

exposicio Pigment Gallery (2)

Inicialment, aquesta mostra havia de ser inaugurada el passat 14 de març de 2020, però a causa de les restriccions per la Covid, l’exposició es va veure ajornada.

L’exposició estava formada pels retrats de les dones del taller, que representaven el passat -abans de l’agressió- i que Fàbregas havia modificat utilitzant la tècnica de la Transfotografia, i per collages fotogràfics elaborats per aquestes dones, que representen el seu present i futur.

exposicio Pigment Gallery (3)

Un treball que les artistes (Celsa Betancourt, Font, Elena Galitó, Filomena Quiñones i Bibiana Rambla) van realitzar per recuperar la seva identitat.

L’objectiu final de la campanya va ser la visibilitat de la violència masclista i l’apoderament de les dones participants en el taller.