Estampa 2011 al blog Con otra mirada

Estampa 2011 al blog Con otra mirada

“ARTISTES EN MOVIMIENT”

L’art sempre es troba en moviment, respirant noves tendències i creant diferents camins. Però no sempre és senzill ni fàcil, el passat normalment es troba present a cada pas que donem i en moltes ocasions, ens obliga a rebutjar el que veiem. És cert que la seva influència ha estat molt important, sense tots els treballs anteriors els artistes d’avui dia no s’haurien decidit per prendre noves alternatives amb risc inclòs.

Estampa ens ofereix sempre una nova visió d’artistes que segueixen apostant per tècniques de sempre, des de gravat i escultura fins a fotografia. Però en molts casos amb un toc diferent, pots veure una obra realitzada amb aiguafort i el resultat no encaixar amb el que estaves pensant, la imatge d’una jove es transforma en somni i els somnis al seu torn en la naturalesa, com en l’obra que ens ofereix Gabriel Moreno.  La realitat es barreja amb la ficció i les metàfores. No obstant això, també ens obren la ment amb obres realitzades a través de les noves tecnologies, un mètode que encara costa assimilar per moltes persones. S’aposta per “el llibre d’artista”, en el stand “Setba zona d´art”,  procedent de Barcelona, encara que com ells mateixos comenten no solament exposen aquest tipus d’obres. Es podia veure una gran varietat de llibres, una obra que s’està donant a conèixer més en els últims anys a pesar de que molts artistes estan treballant en això des de fa bastants anys.

Una de les coses que em criden mes l’atenció és que el gènere de la pintura, a pesar que es mostrava en algun dels stand, no tenia tant protagonisme com l’escultura, noves tecnologies, gravat… etc. Destaco la presència dels nens, un detall que sempre s’agraeix, l’art sembla estar enfocat mes aviat als adults i ens oblidem que els nens són la nova generació que seguirà apostant per això, i fins i tot molts seran els propers artistes que seguiran innovant i apostant pel propi art.

Estampa sempre suposa una aposta per l’art contemporani, centrant-se sobretot en “l’art múltiple internacional a través de’edicions de fotografía, gravat, escultura, vídeo, art digital, llibres d’artista i de fotografia, art sonor – discos- i altres manifestacions d’art seriat”, com ells mateixos defineixen al seu web.

Fotografia: www.estampa.org

Gabriel Moreno