Exposició “La Memòria de la Plaça”

Del 15 de novembre de 2012 a l'11 de gener de 2013

Homenatge a la Plaça Reial de Barcelona, a través de la mirada de cinc artistes vinculats a Setba.

El proper dijous 15 de novembre a les 20h la Fundació Setba inaugura l’exposició commemorativa del cinquè aniversari de Setba, que porta per títol ‘La memòria de la Plaça’ i que vol ser un homenatge a la Plaça Reial de Barcelona. Un espai que Setba vol resituar a les rutes habituals dels ciutadans, ajudar a recuperar-ne l’essència barcelonina.

La mostra està integrada per obres, inspirades en la Plaça Reial, de cinc artistes. Cinc artistes que posaran color als cinc anys d’història de l’espai: Nazario (2008), Guadalupe Masa (2009), Pep Camps (2010), José Antonio Sancho (2011) i Carles Piera (2012). Tots ells estan vinculats a Setba en tant que hi han exposat, almenys una vegada (l’any que indiquem).

FLYER La memoria de la Placa

ELS ARTISTES

Nazario, historietista i pintor, considerat el pare del còmic underground espanyol i un dels més destacats del còmic gay. Com a veí de la Plaça Reial, aquesta ja és leitmotiv de moltes de les seves obres. Representa l’any 2008, ja que va exposar a Setba en una de les primeres mostres que la galeria va organitzar: La Plaça Reial Inspira.

Guadalupe Masa, artista plàstica habitual de Setba. El 2009 va exposar individualment per primer cop en la mostra De lo visible y lo invisible tot i que l’any abans, el 2008, va participar en la col·lectiva Mirada Interior.

Pep Camps, escultor molt vinculat també a la galeria. Ha exposat a Setba en diverses ocasions, i de forma individual l’any 2010 amb Anatomia d’un assassinat, una denúncia personal contra la violència de gènere i domèstica, la pena de mort, el terrorisme, el patiment…

Jose Antonio Sancho, fotògraf que va exposar a Setba el 2011 imatges de la Barcelona dels 70 i 80’s. L’exposició va tenir molt ressò mediàtic i es va dir Barcelona Canalla i Sublim. Gràcies a l’èxit de l’exposició, Setba en va editar un llibre.

Carles Piera és l’artista més jove dels cinc. Ha participat al Setba Jove d’enguany i, seguint la filosofia de Setba de donar veu als artistes emergents, ha estat seleccionat per formar part de ‘La memòria de la Plaça’ com a representant de 2012.

 

La memòria de la plaça