Fundacions en obert a SWAB

Del 29 de setembre al 2 d'octubre de 2016

Swab Barcelona presenta la seva novena edició que comptarà amb la participació de 73 galeries, 9 programes comissariats i altres novetats com Swab House, Swab Reading, Swab Kids i la col·laboració amb Fundacions en Obert.

swab-bcn

Swab Barcelona manté la seva aposta pels programes comisariats consolidant els ja existents i proposant nous formats i discursos.

Repeteixen Solo Swab, un espai de reflexió entorn a la producció artística actual en diàleg amb el context social polític llatinoamericà, Swab Seed, centrat en propostes independents situades a Barcelona i altres ciutats d’Europa, MYFAF que compta amb quatre galeries d’art contemporani amb menys de dos anys d’existència i Swab Performance en el qual quatre artistes portaran l’expressió artística a l’impacte més directe amb el públic.

Les noves propostes són Focus Magrib que té la voluntat d’aprofundir en el coneixement de les realitats i dinàmiques culturals, artístiques i socials que estan tenint lloc a la regió, IN/OUT que compta amb una selecció d’artistes d’algunes de de les millors galeries de Barcelona, Swab On Paper amb sis projectes individuals que evidencien la transformació en matèria artística dels usos tradicionalment atribuïts al paper i So close, so far que discuteix, a través de la fotografia, les relacions humanes en el context actual.

Una altra de les grans apostes d’aquest any és Cross-Boundaries, programa en el qual tres cineastes xinesos procedents de la recent onada de cinema emergent del país viatjaran a Barcelona per produir una peça en la qual reflexionen sobre les fronteres cada vegada més difícils de traçar entre el cinema d’autor i el video art. El projecte inaugura la residència d’artistes Swab House i serà presentat a 3 containers enfront de la fira a més del Centre d’Arts Santa Monica.

L’edició proposa també activitats com Swab Thinks, espai per a xerrades que donaran tant comissaris com galeristes, artistes i altres professionals del món de l’art contemporani i Swab Kids by Gymboree Play and Music, que comptarà amb diversos ambients d’experimentació i tallers especials per nens. D’altra banda, a Swab Reading, espai desenvolupat per Wer-Haus Concept Store, es presentaran les últimes tendències del món editorial relacionat amb l’art emergent i hi haurà activitats com la signatura de publicacions i obres. I, per últim, Swab Barcelona anuncia la seva col·laboració amb Fundacions en Obert, sent possible visitar els diferents espais de les fundacions amb la mateixa entrada de la Swab i presentant a la fira una vídeo sobre el projecte.

Pots comprar aquí la teva entrada online amb un 25% de descompte.

Ens veiem a Swab!