Gerard Pujol

Barcelona, 21 de setembre de 2020

Entrevistem al guanyador del premi artístic de “El Balcó de les Arts” 2020, Gerard Pujol de la Fundació Sant Tomàs – Centre Ocupacional Calldetenes.

Per dur a terme l’entrevista, hem comptat la col·laboració de l’Anna Freixas, educadora del centre, qui ha acompanyat en Gerard Pujol mentre li féiem les preguntes a través d’una videotrucada. Pujol ens explica les seves sensacions en guanyar el primer premi per la seva obra “Bona nit”.

 

És la primera vegada que et presentes al certamen de pintura de “El Balcó de les Arts”?

No, ja em vaig presentar fa dos anys amb un altre dibuix que tenia pintura i  lletres escrites, que es titulava Jo vull.

Et vas presentar al concurs perquè t’agrada pintar?

He pintat però no gaire, però  recentment he pintat més. Aquí al taller del Centre ens van explicar que es feia un concurs i ens van preguntar si ens hi volíem presentar. Jo en tenia ganes i m’hi vaig apuntar. Pensava: a veure si guanyo algun premi! i també perquè m’ho passo bé.

A part d’escriure i dibuixar, què més t’agrada fer?

També m’agrada molt la jardineria, que és una altra activitat que fem al centre. També m’agrada fer una activitat que es diu manipulatives perquè és molt creativa. Fem llibretes, clauers i després els venem.

En què et vas inspirar per fer l’obra “Bona nit”?

En els colors. L’Anna, l’educadora del centre, ens va repartir uns colors i jo en vaig triar alguns que m’agradaven. A partir d’aquí, vam fer proves i dibuixos amb uns pinzells molt grans i vaig trobar la manera de fer-ho. Amb aquells colors i les brotxes grans que teníem al centre em vaig inspirar. Després vam estar pensant el nom del quadre, i com que a mi m’agrada molt escriure hi volia posar lletres. Vaig estar pensant quin nom m’inspirava el quadre i com que és de colors foscos vaig pensar a dir-li “Bona nit” i a tothom li va agradar el nom.

T’esperaves guanyar el primer premi? Com et vas sentir quan vas escoltar el teu nom?

No m’ho esperava gens perquè s’hi havia presentat moltes persones i quan vaig sentir el meu nom em vaig posar molt content. Al principi no m’ho creia.

I ara què faràs? Vols continuar pintant?

Si, perquè m’ho passo bé pintant i escrivint, m’agrada molt. Al Centre fem una activitat que es diu “Art i disseny” i allà hi puc pintar, fer dibuixos, lletres, colors i tot això serveix per fer diferents projectes de disseny. El nostre equip es diu Autèntic i tot el que fem és molt útil perquè ho aprofitem per dissenyar tot allò que el client ens demana.

(Per a més informació sobre el projecte Autèntic, podeu visitar la pàgina web www.autentic.cat).

Ja has fet servir el lot de pintures que vas guanyar al concurs?

No, encara les haig d’estrenar. He comprat una tela i haig de començar a pintar-la però no sé quan. Un dia que estigui a casa tranquil·lament em posaré a pintar.

T’ha agradat participar en la sessió creativa de La Casa de Carlota?

Vaig estar allà amb el Víctor que és el noi que va quedar segon i la Inma que es va connectar amb l’ordinador. Vam fer uns tampons amb patata, vam premsar-ho amb tinta en un full i va quedar bé. Després vam fer els números amb retoladors i vam anar pintant, que són els que després aniran al calendari de “El Balcó de les Arts”. Ens ho vam passar molt bé!

Com et sents quan pintes?

Em sento bé, m’agrada molt. Estic molt concentrat quan pinto i escric, perquè em puc expressar com vull. Hi ha dies que em ve més de gust escriure i altres dies dibuixo o pinto amb els colors i és el que més m’agrada.