III Trobada Empreses que sumen +

18 d'octubre de 2012 a les 19h

III Trobada Empreses que sumen +

Altres edicions

Amb la participació de Fèlix Velasco, director de FVA Management; i els representants d’Icària Iniciatives Socials i 7 i TRIA.

 

Cicle de trobades ‘Empreses que sumen +’

 

La Fundació Setba, amb la col·laboració de l’Associació d’amics, veïns i comerciants de La Rambla, organitza aquestcicle de trobades que vol promoure la responsabilitat social de les empreses mercantils mitjançant la seva col·laboració amb empreses socials i els serveis o productes que ofereixen.

La primera trobada del cicle, que es va celebrar el 16 de febrer de 2012, fou un èxit. Va comptar amb la participació d’una trentena d’assistents, entre representants d’administracions i membres de fundacions i associacions com FIAS, Bayt al-Thaqafa, Tot Raval o Susoespai, entre d’altres; la majoria de les quals establertes a Ciutat Vella.

La segona trobada, celebrada el 21 de juny passat, comptà amb la presència de Sara Jaurrieta, presidenta del Consell Municipal del Districte de Ciutat Vella, que va inaugurar els parlaments enaltint la importància de les empreses que fomenten els valors socials.  La primera ponència va ser a càrrec de Josep Maria Canyelles, fundador de l’empresa Responsabilitat Global. I l’experiència de col·laboració presentada en aquesta trobada fou la del projecte NORAI,  del Museu Marítim de Barcelona i la Cooperativa NORAI – Raval SCCL.

III Trobada, 18 d’octubre de 2012

III trobada Empreses que sumen + 18.10 (4)

Dijous 18 d’octubre va tenir lloc la tercera trobada del Cicle ‘Empreses que sumen +’. Fèlix Velasco, director de FVAS Management i Soci-Fundador de Foretica, va inaugurar l’acte amb una exposició que portà per nom La gestió per Valors i en què va fer èmfasi en la necessitat de dotar les empreses d’aquest valor afegit que és la ètica. En un context com l’actual, amb tots els canvis que s’estan produint a nivell tecnològic, institucional i del sistema de valors, les regles del joc no són les mateixes i cal que ens hi adaptem. El referent que abans eren els pares i la seva experiència ara no és una carta de navegació vàlida. L’únic sistema factible és el de la prova i l’error.

Els valors han d’anar més enllà del maquillatge corporatiu, són el que ens diferencia de la resta com a persones i com a empresa.

III trobada Empreses que sumen + 18.10 (15)

En aquest sentit, Maria José Pujol, gerent del grup Icària Iniciatives Socials, va remarcar la importància de regir-se per un criteri de servei a la societat. El fet de tenir valor social no és tangible, però sí que ha de ser una fulla de ruta per a les empreses en el moment actual. Les aliances entre empreses mercantils són molt importants, ja que han de servir per assegurar-ne el compromís social.

Oriol Carbonell, director de 7 i TRIA, va parlar de l’evolució d’aquesta empresa, emmarcada en el sector del lleure educatiu i amb vint anys de trajectòria. Ara, 7 i TRIA té un projecte pedagògic darrere i és aquest punt el que la diferencia d’altres empreses del sector i amb què ha aconseguit la confiança de les escoles i dels pares.

Avui, en el context de crisi amb què ens trobem, les empreses del tercer sector estan patint molt més que la resta perquè, entre d’altres, han sofert una retallada molt important pel que fa a les ajudes de l’estat. En aquest sentit i en paraules de Maria José Pujol ara, més que mai, cal ser completament proactius. 

La propera trobada del cicle ‘Empreses que sumen +’ tindrà lloc el febrer de 2013.

INVITACIO III Trobada Empreses que sumen +(3) (1)