IMAGINADO(R)NES, un projecte amb la Fundació de l’Esperança

Barcelona, 4 novembre 2020

IMAGINADO(R)NES és un projecte artístic d’apoderament femení, organitzat amb la Fundació de l’Esperança, que va adreçat a les dones que viuen a la Casa de Recés.

El projecte, que rep la direcció artística de la fotografa i activista Marta Fàbregas, té com a punt de partida la fotografia d’una dona africana portant recipients d’aigua al cap. Una imatge poc positiva, que ens remet al paper que tenen moltes dones, responsables de les tasques més dures, que les impedeixen accedir a l’educació i a l’apoderament.

El projecte vol donar la volta a la imatge i treballar la capacitat d’imaginar i la visualització que les dones fan del seu futur a través de la tècnica del collage i de la transferència d’imatges. Imaginar és el primer pas per a començar a construir, per després continuar treballant per modelar una vida i un horitzó.

Durant les sessions es treballa en base a tres àmbits: el de l’experiència, el creixement i la contribució a la societat. L’objectiu és que les dones participants al taller es facin preguntes sobre els tres, per a passar del pensament a la idea, identificar les paraules claus per a transformar-les en imatges, dibuixos, colors, textures i finalment en composicions estètiques i artístiques.

A banda de la part teòrica, s’ensenyarà a les participants la tècnica de transferir imatges sobre una tela, que donarà lloc a les obres finals, una per dona, substituint així les fotografies que actualment estan penjades a la sala de la Casa de Recés. El resultat serà una sèrie de teles muntades sobre bastidor de 120x40cm amb la composició transferida, que visualitzarà allò que les dones porten al “cap” i com imaginen el seu futur.

marta fàbregas

Objectius:
– Treball del concepte estètic i artístic a través de la tècnica del collage i transferència d’imatges
– Treball en equip per afavorir la convivència i millorar la convivència de grup
– Treball d’autoconeixement per ajudar a les participants a visualitzar el seu futur
– Apoderament

ORGANITZADORS:
Fundació de l’Esperança
Fundació Setba
COL·LABORADORS:
Barna Art
IEFC
La Fotogràfica