IMAGINADO(R)NES

Projecte artístic adreçat a mares joves en risc d'exclusió de la Fundació Maria Raventós

Aquest projecte tracta sobre la realització d’un taller creatiu dirigit per l’artista Marta Fàbregas, on a través de la tècnica del collage i de la transferència fotogràfica, es treballa la capacitat d’imaginar i visualitzar el futur de joves de la Fundació Maria Raventós.

Imaginar és el primer pas per començar a construir i treballar una vida i un horitzó

A través de 8 sessions de 90’ es treballa l’apoderament de les dones participants en el projecte. La Fundació Setba proporciona el material artístic per a la realització del taller. En una primera sessió, Fàbregas explica el poder de la imaginació i la capacitat de lluitar per acomplir els desitjos, al voltant d’una llàntia meravellosa.

Durant la segona sessió, les participants converteixen aquests desitjos en imatges i els busquen en revistes, fotografies, dibuixos, textures, etc. També s’instal·la un petit set professional per fotografiar objectes que vulguin incorporar al collage.

Amb aquesta tècnica es fan exercissis de projecció de futur en torn a tres blocs: el de l’experiència, el del creixement i el bloc de la contribució a la societat.

Abans de començar l’obra individual, les joves són retratades d’esquenes i amb un rodell al cap preparat per sostenir els somnis i desitjos de cadascuna d’elles, per la Marta Fàbregas.

Cada jove treballa en el seu propi collage i amb la seva pròpia fotografia. Un cop acabats, la Marta se’ls emporta al seu estudi per a fer les reproduccions, que es fotocopien i es transfereixen a les teles que després es muntaran sobre un bastidor, convertint-se en les obres finals que es penjaran.

Al final de cada sessió, la Marta anima a les joves a seguir treballant durant la setmana amb exercicis que els hi proposa, com per exemple fer un “collage” per a una companya.

Objectius projecte:

  • Treball del concepte estètic i artístic a través de la tècnica del collage i transferència d’imatges
  • Treball en equip per afavorir la convivència i millorar la convivència de grup
  • Treball d’autoconeixement per ajudar a les participants a visualitzar el seu futur
  • Apoderament
  • Sororitat

Organitzadors:

Fundació Setba

Fundació Maria Raventós

Col·laboradors:

Barna-Art

IEFC (Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya)

La Fotogràfica

RBA