Itinerari Brossa – Nasevo

Divendres 23 de maig a les 17h

Itinerari Brossa – Nasevo

Vols descobrir la relació entre Nasevo i Joan Brossa?

FLYER Itinerari Nasevo - Brossa

Itinerari Brossa - Nasevo a Les Rambles

RUTA:

Plaça Catalunya | Monument a Francesc Macià
Font de Canaletes
“Premi FAD Sebastià Gasch”. La Rambla
Església del Betlem
Palau de la Virreina
Mercat de la Boqueria
“Pla de l’Ós”. Mosaic de Joan Miró
Gran Teatre del Liceu
Teatre Principal
Fundació Setba | Exposició Nasevo i les olors de Barcelona

HORARI: De 17 a 19h (La ruta s’inicia a la Plaça Catalunya, davant el monument a Francesc Macià, i culmina a la Fundació Setba). Cal ser al punt de partida 15 minuts abans.

PREU: 10€

CAL RESERVAR PLAÇA: Per telèfon al 93 481 36 96 o per mail acristina@fundaciosetba.org

 

L’obra de Joan Brossa està assolint un reconeixement cada vegada més universal, i amb aquesta, la condició de barceloní de soca-rel del nostre poeta. Ell, per a qui la poesia ultrapassava els gèneres, va deixar una petjada important per tota la ciutat a partir de la creació de diferents poemes corporis i poemes visuals.

La ruta que us presentem a continuació és una de les propostes que ofereix la Fundació Setba, en col·laboració amb la Fundació Joan Brossa, per tal de poder resseguir la petjada del poeta a Barcelona, concretament a les Rambles, el popular eix que tant admirava Brossa i on tant li agradava passejar.

En el recorregut, descobrirem alguns dels poemes urbans del poeta lligats al món de l’espectacle, llegirem poemes de temàtica realista i quotidiana, coneixerem els referents literaris, artístics i musicals de Brossa i tractarem la mirada cinematogràfica de la seva obra. Tot això, acompanyat de la lectura de poemes o proses en què l’escriptor parla d’aquests indrets i amb el suport d’algunes imatges. A més, coneixerem la relació entre el poeta i Nasevo, protagonista de l’exposició que acull la Fundació Setba fins a mitjan juny.

La ruta consta de deu punts d’interès que ens porten des de la plaça Catalunya fins a la Fundació Setba, sense oblidar altres indrets rellevants de la zona.