La Cerimònia de la Llum

La Cerimònia de la Llum

A Santa Maria del Mar, reneix una experiència única: “la Cerimònia de la Llum” de Lídia Pujol.

 

Per primer cop després de 400 anys, s’interpretarà en públic part del repertori  de la música de la basílica de Santa Maria del Mar.

img-setba-20111111114443

Aquest cop, en primícia, La cerimònia de la llum rep l’honor i accepta la responsabilitat i el compromís d’interpretar algunes obres de la música de Santa Maria del Mar, per encàrrec de Romà Escalas, el mateix músic que va dirigir l’equip de recerca, recuperació i transcripció del manuscrit del SXVI del Llibre de Faristol del Mestre de Capella de Santa Maria del Mar, Pau Villalonga.

 

La cerimònia “és una enciclopèdia, un viatge quàntic, una declaració de la ONU, una al·lucinació i, gairebé, un miracle”.

 El Periódico | Jordi Bianciotto

En una paraula, “Impressionant”

 ARA | Bel Olid

 Un espectáculo a caballo entre el concierto tradicional y la experiéncia mÍstica. Une música, piedras y efectos de luz para dar vida a cada monumento. 

Jose Ángel Montañés | El País

 “Lídia Pujol celebra i encomanà una llum de bellesa, d’espiritualitat i d’humanisme que travessa els segles i que les adversitats d’un present inquietant fan indispensable reviure.”

Carles Duarte i Montserrat|Poeta

És una cerimònia,  una autèntica celebració,  gairebé una concelebració,  perquè el públic se’n sent partícip… un exercici litúrgic que embolcalla l’espai i que sedueix l’espectador.

Revista Musical Catalana

 

  • La Cerimònia de la llum és un plaer per als sentits, un espectacle de gran bellesa que proposa un espai de convivència entre cultures i religions. 
  • Èxit de crítica i públic als diferents indrets emblemàtics del Patrimoni del nostre país com: Poblet, Escaladei, Sant Pere de Rodes, Santes Creus i la Seu Vella de Lleida.

 

Barcelona 9 de novembre | La cerimònia de la llum, un espectacle excepcional i singular, es celebra a Barcelona el24 i 25 de novembre, en un marc incomparable com és la majestuosa basílica de Santa Maria del Mar. Concebut per la seva representació a esglésies, teatres i espais simbòlics; escenifica els punts de trobada entre les religions i les persones, entre homes i dones, entre passat, present i futur. Entre orient i occident.

Hi sentirem cançons del Llibre Vermell de Montserrat -que parlen del miracle de la creació, fet comú a totes les religions-, juntament amb cançons de bressol d’ambdues ribes de la Mediterrània, d’origen català, marroquí, grec, napolità i ladí, configurant tot un univers màgic d’exaltació de la vida a través de la maternitat, de la innocència en l’origen de tot ésser humà.  És per això que els intèrprets de La cerimònia de la llum són músics de tot el món i de disciplines ben diferents, liderats per la veu de Lídia Pujol.

La Cerimònia del dijous 24, a les 22h, es presenta com a coproducció de Grupo Estudio, productora dirigida per Jesús Manuel Montané i la Fundació SETBAuna entitat que treballa per la promoció de l’art i la cultura, la vetlla per l’atenció integral de persones en risc d’exclusió social i per la preservació i millora del medi ambient i la qualitat de vida.

El públic podrà comprar l’entrada a través del portal :

http://www.telentrada.com/Telentrada/ca/Espectaculos/Musica/Espectaculo+La+Cerimonia+de+la+Llum

La Cerimònia del divendres dia 25 a les 22hestaràpatrocinat per la Fundació ASPACE,( Associació per la paràlisi cerebral), com a celebració del seu 50è aniversari.

         

 Popular i acadèmica, ancestral i a temporal, oriental i occidental, la Cerimònia va fer pensar sobre el creuament de cultures del Mare Nostrum. Va ser un espectacle de majestuosa bellesa, amb tensió i encant. Gairebé com d’una altra dimensió

El Periòdico | Jordi Bianciotto

 

 Material audiovisual: http://iterluminis.org/arxiu-dimatges/