La creació artística en les institucions penitenciàries

Dijous 16 de març de 2017
Dijous 16 de març de 2017

En el marc de la mostra Jo també sóc del barri, us convidem a assistir a una jornada de reflexió sobre la creació artística en contextos no tradicionals. Comptarem amb la presència de Mery Cuesta, crítica d’art, comissària d’exposicions i dibuixant; Andrea Noferini, professor de la Universitat Pompeu Fabra i de la Universitat Autònoma de Barcelona, als departaments de Ciències Politiques i Socials (Alter Krapp); Roser Fernandez Garcia, Treballadora social de la DGEPCJJ, entre d’altres.

Descarregueu aquí el programa de la jornada.

Presentació

Es presentaran experiències que utilitzin la creació artística en contextos no tradicionals, com són els centres penitenciaris, els centres educatius de Justícia Juvenil, institucions de salut mental i d’altres. Al marge dels beneficis individuals i terapèutics que la creació artística pot tenir sobre les persones internades, quin és l’impacte social de la seva producció creativa? De quina manera respon la societat a les iniciatives que mostren la creació artística des d’aquests centres? Serveix tot això per presentar els centres d’internament des d’una nova perspectiva que afavoreixi la seva inclusió i acceptació en les nostres societats?

La jornada de cloenda reflexiona al voltant d’aquestes preguntes incloent una mirada pluridisciplinària que combina els debats acadèmics i artístics de l’Art Brut amb les experiències pràctiques dels operadors i especialistes que actuen en aquests contextos.

Destinataris

Educadors de centres de Justícia Juvenil, monitors artístics de centres penitenciaris, voluntaris socials, artistes, mestres, persones interessades en aquesta temàtica.

Inscripció

La inscripció és gratuïta i l’heu de sol·licitar, fins al 13 de març de 2017, aquí: https://goo.gl/TWhkfl.

Les places són limitades. Rebreu una resposta a la vostra sol·licitud per correu electrònic uns quants dies abans de l’activitat.

L’activitat dóna dret a certificat d’assistència.

Si trobeu dificultats per fer la sol·licitud d’inscripció en línia, podeu contactar amb Nous Programes enviant un missatge a npf@gencat.cat.