La galeria Setba dedica una col·lectiva a l’art emergent (La Vanguardia)

La galeria Setba dedica una col·lectiva a l’art emergent (La Vanguardia)

Els organitzadors cedeixen un mític espai de la Plaça Reial de Barcelona a nou creadors menors de 30 anys que treballen pintura, fotografia, escultura i instal·lacions multimèdia

 

Una desena d’artistes emergents han estat seleccionats per exposar a la galeria Setba, ubicada a la mítica Plaça Reial de Barcelona, que convoca una col·lectiva que reuneix pintura, fotografia, escultura i instal·lacions multimèdia.

‘Setba Jove’, que se celebra en el mateix espai on va viure el pintor naïf José Ocaña i el cantautor Lluís Llach, és una exposició col·lectiva i multi disciplinar que tindrà lloc del 7 de setembre al 31 d’octubre. Segons els organitzadors, amb aquesta mostra “es vol donar veu a les joves promeses que treballen per a fer-se un lloc en el panorama artístic del nostre país”. Per això, la galeria cedeix el seu espai a nou artistes menors de 30 anys, que tenen l’oportunitat de presentar les seves creacions en una exposició oberta al públic durant dos mesos. Els participants de la mostra han estat seleccionats en col·laboració amb ‘Stripart’, la Mostra d’Art Jove d’Horta i Guinardó, on aquest any han exposat un centenar de creadors.

Dels artistes seleccionats, destaca la pintora Inma Fierro amb ‘Placebo’, que parteix de diversos referents expressionistes i es basa en l’exteriorització d’emocions i vivències personals. En fotografia, Trinidad García Espinosa presenta ‘Ónfalos’, una col·lecció d’imatges que es remunten a l’origen de la vida a través dels melics i els cordons umbilicals. D’altra banda,Albert Lladó i Daniel Llamas presenten la instal·lació ‘Diccionari prescindible’, un glossari interactiu que combina text, so i vídeo on el significat de les paraules és mutant i aquestes perden la seva utilitat tradicional.

D’altra banda, i també en pintura, Rodrigo Martín mostra el resultat de la cerca de la pròpia identitat vista com la necessitat primària de l’ésser humà per entendre’s a si mateix. El dibuixant Flavia Mielnik exposa ‘Cuarto plano’, que reconstrueix diversos ambients i situacions que podrien haver-se produït en un edifici abans de ser demolit. Cristina Palomar, amb ‘Fantasia estenopeica’, evoca el món dels somnis a partir d’imatges oníriques i fantasmagòriques.

En la mateixa línia, el fotògraf Santos Román reflexions sobre l’home i la seva actuació sobre la natura, i Aris Spentsas, amb ‘Preferiría no hacerlo’, proposa una instal·lació composada de sobres de correu que han complert el seu recorregut y han perdut la seva funció i, per tant, el seu sentit. Per últim, l’escultora Montserrat Valls Codina ha estat seleccionada amb ‘La casita dorada’, un tribut a l’espai propi en el que les persones miren el mirall i s’aïllen de l’exterior.

http://www.lavanguardia.es/cultura/noticias/20100901/53992934538/la-galeria-setba-dedica-una-colectiva-al-arte-emergente.html