La memòria de la plaça

Projecte d'arxiu que vol recuperar la memòria històrica de la plaça Reial

El novembre de 2012 Setba va organitzar l’exposició La memòria de la plaça, un homenatge a l’entorn on es troba la seva seu institucional: la plaça Reial de Barcelona.

El gran èxit de públic i la repercussió als mitjans de comunicació, va permetre que aquesta primera exposició tingués continuïtat anual i es convertís en un projecte més ambiciós per recuperar la història i els records sobre aquest indret.

Aquest projecte s’organitza amb la col·laboració de l’associació Amics de la Reial i el suport del districte de Ciutat Vella. L’objectiu és reivindicar la importància de la plaça en el conjunt de la ciutat i recuperar-la pels barcelonins; preservar la memòria de les persones sobre aquest espai emblemàtic i els establiments que l’han configurat a través del temps; i, en darrer terme, promoure l’activitat local, apropant el públic als establiments.

L’any 2018 es va presentar la pàgina web lamemoriadelaplaca.com, un espai virtual on tot el material que la Fundació Setba ha anat recollint aquests anys (fotos, documentació, testimonis de veïns, historiadors i comerciants…) es posa a l’abast de tothom.

Untitled