La plaça dibuixa 2015

Dissabte 9 de maig de 2015 de 10 a 14h

El dissabte 9 de maig de 2015, la Plaça Reial serà el teló de fons per a tots aquells que la vulguin dibuixar en una jornada consagrada a l’art i a l’urban sketching, un moviment que ha irromput amb molta força els darrers temps i que és reflex d’una societat que va més de pressa que mai.

Il·lustració Plaça Reial_títol(1) (1)

Actualment la Plaça Reial és un emplaçament turístic de primera línia, però els barcelonins no la solen freqüentar. Amb aquesta acció volem que, per unes hores, els ciutadans de Barcelona siguin turistes a la seva ciutat i dibuixin el seu propi quadern de viatge al voltant de la plaça.

Per dibuixar cal observar, si observes coneixes i si coneixes estimes.

 

Una jornada per dibuixar la nostra plaça

Per a això comptem amb la implicació de l’Associació d’amics i comerciants de la Plaça Reial. Cada establiment de la plaça acollirà a un artista professional que farà dos dibuixos: un de la plaça i un altre de l’establiment. També se sumaran a lainiciativa els alumnes de belles arts de diverses escoles. L’organització els facilitarà quaderns, gentilesa de l’empresa Moleskine.

Des de la Fundació Setba proporcionarem estris de dibuix al públic general , barcelonins i turistes que estiguin pels voltants de la plaça. A més a més, diversos establiments de la plaça obriran els seus balcons per oferir més punts de vista als dibuixants: el Consolat de Filipines, el restaurant Rossini i la Fundació Setba.

Al centre de la Plaça, hi haurà una carpa per als nens. Un monitor els ajudarà a dibuixar-la i a observar-ne les peculiaritats.

Exposició

Els originals dels artistes convidats, els estudiants i els espontanis, s’exposaran a la sala Llimona de la Fundació Setba els mesos de juny i juliol de 2015, coincidint amb l’exposició fotogràfica Raval, de Maria Espeus.