La plaça dibuixa

Jornada de dibuix a la plaça Reial per reivindicar-la per al públic local

L’any 2014, Setba va organitzar una activitat gratuïta pensada per a tots els públics, per “prendre” la plaça Reial armats amb llapis i paper. L’èxit de la convocatòria va fer que l’activitat es convertís en una cita anual.

A mitjan maig, aprofitant el bon temps, la Fundació Setba convoca a dibuixants professionals, aficionats, estudiants i amateurs a venir un dissabte per dibuixar la plaça Reial. És una jornada gratuïta en la qual tothom pot participar, prèvia inscripció. A més a més, gràcies a la col·laboració de La Reial, s’obren diversos edificis de la plaça que normalment no són accessibles: terrasses i balcons que ofereixen al visitant un punt de vista diferent.

Amb aquesta acció Setba pretén recuperar la plaça per a la gent de la ciutat. ja que actualment és un emplaçament turístic de primera línia, però els barcelonins no la solen freqüentar. Així, per unes hores, els ciutadans de Barcelona esdevenen turistes a la seva ciutat i dibuixen el seu propi quadern de viatge al voltant de la plaça.

Una selecció dels dibuixos que es recullen, s’exposa durant unes setmanes a un dels equipaments del barri.