Línia de fuga

Del 5 al 25 de març de 2019

“Línia de Fuga” és un projecte d’Oak Stories, Fundació Setba i l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial amb el suport de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona.

Es tracta d’una exposició fotogràfica, a l’aire lliure, que estarà vigent des del 5 al 25 de març a la plaça Reial. El projecte fotogràfic relaciona i contextualitza persones migrants, refugiades i demandants d’asil a Barcelona. I ho fa narrant la història de 10 d’aquests nouvinguts que viuen a la nostra ciutat.

Cada dia hi ha més i més persones que marxen del seu país d’origen a conseqüència de guerres i conflictes, de situacions de violència generalitzada o violacions sistemàtiques dels drets humans. Segons dades aportades per l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), vivim actualment el major èxode mai registrat en la història de la humanitat: el 30 de juny de 2017, gairebé 70 milions de persones havien abandonat obligatòriament les seves llars. Les previsions apunten que aquesta xifra no deixarà d’augmentar.

mapa-01

 

La mostra s’emmarca en la celebració dels 20 anys de l’Associació La Reial.