MAGISTRALS, una exposició al Palau Robert amb les obres del Premi Setba

Barcelona, 4 novembre 2020

Us convidem a l’exposició “MAGISTRALS”, organitzada per la Fundació Setba, que es podrà visitar fins al 29 de novembre al Jardí del Palau Robert de Barcelona.

“MAGISTRALS” és una exposició fotogràfica que mostra la trajectòria dels deu anys del Premi Setba, un certamen de pintura destinat a artistes amb discapacitat intel·lectual. Actualment, es tracta del premi més ben dotat de l’Estat espanyol que reuneix professionals del món de l’art, alumnes de Belles Arts, entitats i fundacions amb un mateix objectiu: detectar i reconèixer el talent d’aquests artistes “magistrals”.

Des del 2011, s’hi han presentat 4.886 obres, procedents de 135 entitats diferents. D’aquestes 4.886 obres només s’han seleccionat 200, ja que cada any se n’escullen 20. Durant aquests deu anys han format part del jurat els crítics d’art Mery Cuesta i Ricard Mas Peinado; els artistes Pep Camps, Núria Guinovart i Roser Oduber; el galerista Raimon Maragall; Glòria Cid i Isabel Abad de la Fundació ”la Caixa”; Josep Fèlix Bentz, president del Reial Cercle Artístic de Barcelona; Josep Manuel Jaurena, gerent de l’empresa Art Mir, i Belén Gracia i Cristina Sampere, de la Fundació Setba.

Atesa la demanda en formació artística per part de les entitats que treballen amb discapacitat intel·lectual, la Fundació Setba posa en marxa, a partir del 2020, el projecte MAGISTRALS, a càrrec del pintor Jaime Súnico, per potenciar la creativitat i detectar el talent dels seus usuaris. Aquest any, a causa de la covid-19, les sessions s’han hagut de reorganitzar i es faran telemàticament.

Segons dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el 2019 es van comptabilitzar un total de 66.741 persones amb una discapacitat intel·lectual de més del 33% a Catalunya.

IMG_3860

 

 

 

 

 

 

 

 

Organitza: Fundació Setba
Amb el suport de: Palau Robert. Generalitat de Catalunya, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Dincat, La Fotogràfica, Maquillaje Tutusaus
Entitats: CIPO, Centre Ocupacional Les Corts, Fundació Catalana Síndrome de Down, Fundació Estimia, Sant Tomàs, associació Alba, Asproseat