Memòria d’activitats 2020

Ja podeu consultar la nostra memòria d’activitats de 2020 en format digital.

“El 2020 ha estat un any que cap de nosaltres oblidarà: pandèmia, confinament, tancament d’establiments, canvis d’hàbits, teletreball, aïllament i soledat. Ha estat complicat i ho hauria estat molt més sense la cultura, que, un cop més, ens ha salvat.

La Fundació va haver de suspendre projectes com ara “De l’ombra a la llum” i ajornar-ne d’altres com “Traspassant murs”. Però també n’ha encetat de nous, com el projecte de fotografia participativa “Traspassant l’objectiu”, amb les dones de Brians 1. De nou, la col·laboració i el suport del Departament de Justícia han estat fonamentals, i estem
molt agraïts per la confiança que han dipositat en el nostre equip i en la directora artística Marta Fàbregas.

La nostra missió és contribuir a la transformació de la societat a través de la cultura i donar eines a persones en risc d’exclusió perquè puguin expressar-se. És per això que ens sentim orgullosos de la feina feta, especialment quan una de les participants ens va dir, en acabar el projecte, que “hoy creo en mis alas”. Perquè molts projectes d’aquest tipus funcionen sobre el paper, però no tots arriben a les persones.

A banda de les institucions, any rere any hem anat involucrant empreses privades en els nostres projectes. Des d’aquestes línies vull agrair especialment a Panasonic, a Marc Martí, a Pinturas Lepanto i a Barna-Art el seu suport, que ens hagin ajudat a difondre’ls i que els hagin viscut des de la primera línia.

Malgrat tot, el 2020 també ens ha deixat bones notícies, com la posada en marxa del primer projecte de la Fundación Setba Chile: “Los colores de mi alma”, un certamen de pintura per a artistes amb discapacitat, a imatge i semblança del “Premi Setba”. En els propers anys, volem establir connexions entre les dues seus de la Fundació per intercanviar experiències i projectes, perquè estem convençuts que l’art és un llenguatge universal que arriba a tothom. I, com deia el poeta xilè Pablo Neruda: “Podrán cortar todas las flores pero no podrán detener la primavera”.”

Darío Olaortua
President de la Fundació Setba

Si voleu conèixer tots els projectes que ha fet la Fundació Setba durant aquest any tan atípic, feu clic als següents enllaços:

Gràcies a totes les institucions, empreses, artistes i col·laboradors que han fet possible que la cultura i l’art continuï arribant als col·lectius més desfavorits.

#CulturaAmbValorSocial

Cultura. Generalitat de Catalunya Justícia. Generalitat de Catalunya Ajuntament de Barcelona Ajuntament Avinyó Ajuntament de Manresa Ajuntament Argentona Dincat Fundación “la Caixa” #ArtforChangelaCaixa CaixaBank Institut Català de les Dones. Generalitat de Catalunya. TMB, Transports Metropolitans de Barcelona Es Olympus La Casa de Carlota Pinturas Lepanto Casanova Foto Chocolates Torras MIR Museu del Futbol Club Barcelona Ron Negrita – Bardinet Vinalium Fundació Conservatori Liceu Centre Cívic Pati Llimona Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial Coordinadora Catalana de Fundacions La Fotogràfica Sant Tomàs Cal Gras, residència d’artistes Iefc Marc Martí Movistar+ Panasonic España Asproseat Diputació de Barcelona Capital Care Maquillaje Tutusaus CaixaForum Palau Robert. Generalitat de Catalunya, Ita salud mental Radio Nikosia Fundació Althaia Fundació Els Tres Turons, Biblioteca del Casino de Manresa Fira Mediterrània Manresa ESCAC Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya Escola Massana Centre d’Art i Disseny de Barcelona Universitat de Barcelona Còpia Pigment Gallery Marta Fàbregas Aragall Quim Moya Ventura Camacho Josep Serra Marcelli Antúnez Roca