Milcaps

Tardor 2018

Milcaps és una escultura pública col·laborativa i efímera realitzada per l’artista Marcel·lí Antúnez amb els usuaris de diverses entitats de l’àmbit de la salut mental: AlterArte, l’Hospital de Mataró i Les Corts Centre d’Higiene Mental. Així mateix, també hi han intervingut alumnes de la Facultat de Belles Arts i de la Llotja de Barcelona i alumnes de batxillerat artístic dels instituts Puig i Cadafalch, Santa Anna i Satorras de Mataró.

El monument està realitzat amb materials lleugers com fusta i ampolles de plàstic reciclades i, com el propi títol indica, es composa d’una gran quantitat de caps. Cada col·laborador ha treballat aquests retrats sota una consigna autobiogràfica, afegint-hi frases relatives a la seva situació i vivències diàries.

Milcaps forma part d’una sèrie de monuments públics efímers de construcció popular que l’artista Marcel·lí Antúnez treballa des de 2014.

Després del tancament de l’exposició “L’art irreductible: Miratges de l’art brut” l’escultura serà cremada a la platja de Mataró com a acte ritual d’alliberament.