Natura és Cultura 2018

Del 3 a al 28 de setembre de 2018

Aquest 2018, el projecte arriba a la setena edició i es realitza durant tres setmanes a la residència d’artistes Cal Gras (Avinyó), sota la direcció artística de Quim Moya.

Des que es va engegar el 2012, el taller planteja als participants una feina creativa, tan individual com col·lectiva. La creació artística individual fomenta la seva autoestima i apoderament, mentre que la col·lectiva reforça el desenvolupament personal i la integració social.

La convocatòria es va obrir el mes d’abril de 2018 i de les 13 entitats presentades tres van ser seleccionades per sorteig, davant Maria Dolores Giménez Arbona, Notaria del Il·lustre Col·legi de Notaris de Catalunya: AREP, Salut Mental Catalunya Anoia i Ràdio Nikosia.

Obrint camins 2018 - Obres (6)

Obrint camins

El projecte d’enguany proposa  la intervenció artística sobre 40 arbres del bosc de la Torre dels Soldats, en el Camí Ramader Central d’Avinyó, seguint  l’estela que, en el seu dia, va iniciar el pintor i escultor basc Agustín Ibarrola en el bosc d’Oma (Bizkaia), amb una perfecta complicitat entre art i entorn natural.

Aquesta proposta artística s’enmarca dins dels principis del “Land Art” (Art terrestre), on les pintures utilitzades no fan malbé els arbres, perquè només actuen a l’escorça.

Cada participant del taller Natura és Cultura actuarà sobre un arbre, tenint en compte l’obra col·lectiva. L’artista local Quim Moya serà el responsable de dirigir l’actuació i aprovar les creacions que es plasmaran al bosc.

Exposició Natura és Cultura 2018

L’exposició mostrarà les fotografies de la intervenció artística, els dibuixos preparatoris i un muntatge fet pels participants.

Aquesta mostra, que  compta amb el  recolzament de l’Ajuntament de Manresa, es podrà veure del 20 d’octubre al 18 de novembre al Museu Comarcal de Manresa, en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental i coincidint amb la capitalitat Cultural Catalana de la ciutat.