L’exposició “Natura és Cultura” tanca amb èxit de visitants

Manresa, 4 novembre 2020

Al voltant de 300 persones han passat per l’exposició fotogràfica d’Oriol Segon Torra sobre el projecte “Natura és Cultura” de la Fundació Setba, el treball artístic de persones d’entitats de salut mental de Catalunya al bosc de la Torre dels Soldats d’Avinyó (Bages).

WhatsApp Image 2020-10-08 at 18.36.43

La intervenció, organitzada per la Fundació Setba des de 2017, té per objectiu donar un respir als usuaris i fomentar la inclusió d’aquestes persones a la societat, a través de les seves manifestacions artístiques. La direcció artística del projecte ha anat a càrrec de Quim Moya, artista, gestor cultural i codirector de la residència d’artistes Cal Gras d’Avinyó, i han participat estudiants d’escoles d’art, com la de Manresa.

Els participants del projecte, que provenen de diferents entitats de salut mental de Catalunya com Ràdio Nikosia o de la Fundació Althaia, han intervingut sobre el bosc de la Torre dels Soldats, en el Camí Ramader Central d’Avinyó, seguint l’estela que va deixar el pintor i escultor basc Agustín Ibarrola al bosc d’Oma (Bizkaia), amb una perfecta complicitat entre art i entorn natural.

WhatsApp Image 2020-10-08 at 18.37.10

Aquesta proposta creativa està emmarcada dins dels principis del “Land Art” (Art terrestre), on les pintures utilitzades no fan malbé els arbres, perquè només actuen a l’escorça. A més, s’integra dins un projecte de recuperació dels camins de transhumància de l’Ajuntament d’Avinyó i de la tècnica de la Pedra Seca, de la qual es visiona en l’audiovisual de l’exposició.

“Natura és Cultura” compta amb el suport de Pintures Lepanto, Capital Care, Ajuntament d’Avinyó, Cal Gras i Diputació de Barcelona.