Natura ésCultura 2013

Del 2 al 6 de setembre a CACiS

La segona edició del projecte es durà a terme un any més a CACiS i sota la direcció de Marina Berdalet, pintora i art terapeuta.

Natura ésCultura és un taller artístic destinat a persones que conviuen amb malalties mentals, que es duu a terme a l’entorn natural. Es va organitzar per primera vegada a l’any 2012, i té per objectiu utilitzar l’art com a teràpia, com a eina d’integració social i de conscienciació de la importància de preservar del medi ambient.

Aquest projecte, destinat a persones que conviuen amb la malalties mentals, els  ofereix l’oportunitat d’apropar-se a l’ART i a la NATURALESA amb l’objectiu de crear un projecte artístic sota la direcció d’artistes que són també terapeutes.

En aquesta segona edició, el projecte és pictòric i l’artista conductora és Marina Berdalet, pintora i art terapeuta. La premissa del taller impartit per Berdalet es basa en la frase del primatòleg Jordi Sabater Pi: “Per dibuixar és necessari observar, si observes coneixes, si coneixes aprecies, si aprecies protegeixes.”

El taller centrarà la mirada en una espècie protegida: l’Orquídia Spiranthes Spiralis amb la finalitat de preservar-la, crear dibuixos propis i finalment, potenciar el treball en equip a través de la realització d’una instal•lació en el bosc.

La proposta és localitzar aquesta classe d’orquídia, fotografiar-la i dibuixar-la al natural, per realitzar-ne un llibre d’artista i, per últim, una instal•lació a l’entorn natural.