Natura ésCultura 2014

Del 15 al 26 de setembre de 2014

Projecte artístic i social vinculat a la naturalesa i adreçat a persones que conviuen amb malalties mentals.

Tercera edició d’aquest taller artístic a la natura destinat a persones que conviuen amb malalties mentals.

Els usuaris de SUSOESPAI i els de RÀDIO NIKOSIA participaran en un taller que porta per títol Atrapar les ombresimpartit per l’artista Marina Berdalet, els primers del 15 al 19 de setembre a CACiS, Calders, i els segons del 22 al 26 de setembre a Cal Gras, Avinyó.

L’ENTORN

CACiS és el tercer any que col·labora amb la Fundació Setba en aquest projecte. Es tracta d’un emplaçament únic, que dóna una “plus” al projecte i el situa en un context mediambiental reconegut tant per la Generalitat de Catalunya com internacionalment. CACiS orienta els seus esforços a la creació, difusió i estudi dels nous llenguatges de l’art contemporani, la naturalesa i la sostenibilitat a nivell nacional i internacional.

Cal Gras, per la seva banda, és un centre cultural de producció artística, que també funciona com a Alberg rural. És un espai obert per a la recerca i la producció cultural i artística, que vol donar suport a la creació. És node i punt de trobada entre artistes i, al mateix temps, proveïdor cultural a diferents espais de l’entorn.

FLYER Natura ésCultura 2014

EL PROJECTE

Taller artístic destinat a persones que conviuen amb malalties mentals, que es duu a terme a l’entorn natural. Es va organitzar per primera vegada a l’any 2012, i té per objectiu utilitzar l’art com a teràpia, com a eina d’integració social i de conscienciació de la importància de preservar del medi ambient.

Aquest projecte, destinat a persones que conviuen amb la malalties mentals, els  ofereix l’oportunitat d’apropar-se a l’ART i a la NATURALESA amb l’objectiu de crear un projecte artístic sota la direcció d’artistes que són també terapeutes.

El Natura ésCultura recull els tres pilars fundacionals i objectius de la Fundació Setba, ja que es tracta d’una activitat artística, adreçada a persones que conviuen amb malalties mentals i amb dues finalitats, l’una artística i l’altra de preservació de l’entorn natural.

Enguany, també es registrarà l’activitat i s’elaborarà un reportatge que podrà veure’s online.