Natura ésCultura 2015

Del 7 al 25 de setembre de 2015

Natura ésCultura és un projecte ideat per la Fundació Setba amb format de taller artístic a l’entorn natural, organitzat per primera vegada l’any 2012 i des de l’inici fet en col·laboració amb l’associació Susoespai (Creació i Salut mental) i CACiS (Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat).

Es tracta d’un taller creatiu que té per objectiu utilitzar l’art com a teràpia per a persones que conviuen amb malalties mentals; també acompleix una funció d’integració social i de conscienciació de la importacia de preservar del medi ambient.

Natura ésCultura 2015 - Rastres de natura

Aquest any, hem ampliat el nombre d’usuaris incorporant un grup nou, provinent de l’entitat de Mataró Alterarte.

Un taller anirà a càrrec de l’artista Roser Oduber i es farà a les instal·lacions de CACiS a Calders. L’altre, dirigit per l’artista Marina Berdalet, es realitzarà a Cal Gras, a Avinyó. La proposta és observar i dibuixar la natura, per després seguir el procés creatiu a dos nivells:

Un amb el grup, fent una obra col·lectiva amb què tots hauran de participar i individualment. Es faran servir materials vegetals per a la producció artística, des de pigments, plantes, terra, etc… i s’ensenyarà als participants com elaborar  els colors i altres tècniques. Es treballarà també amb l’objectiu de mostrar les obres, tant les conjuntes com les individuals, al Museu Comarcal de Manresa.

A més a més, cada grup gravarà un vídeo per plasmar les seves sensacions en diferents hores del dia, mostrar l’evolució del taller i les seves  vivències. La Fundació Setba produirà el vídeo, que es presentarà posteriorment al Museu de Manresa en el marc de l’exposició.