Natura ésCultura 2017

Del 4 al 29 de setembre de 2017

Natura ésCultura és un projecte ideat per la Fundació Setba l’any 2012. Es tracta d’un taller creatiu a la natura per a persones que conviuen amb malalties mentals, que vol servir com a eina d’integració social i conscienciar sobre la importancia de preservar el medi ambient.

També respon a la necessitat de donar un respir a les famílies dels usuaris i a ells mateixos, ja que no tenen gaires oportunitats de sortir de l’entorn habitual.

La principal novetat d’enguany és que, per primer cop, la Fundació Setba ha creat una convocatòria oberta a entitats de Catalunya que treballen amb salut mental per participar en el projecte. Les entitats presentades han entrat en un sorteig davant Maria Dolores Giménez Arbona, Notari del Il·lustre Col·legi de Notaris de Catalunya.

Les quatre escollides són: Associació Ment i Salut La Muralla, Fundació Els Tres Turons, El Turó Salut Mental i Fundació Privada Santa Teresa.

Natura ésCultura 2017

Aquesta edició, i per primer cop, el taller es realitza en quatre setmanes, en un sol espai, la residència d’artistes Cal Gras a Avinyó (Bages) i sota la direcció d’un únic artista, Quim Moya.

Des dels cinc sentits

Es tracta d’un taller artístic que té per objectiu l’observació de la natura des dels 5 sentits. Es crearan peces d’art (col·lectives i individuals) a partir de la inspiració amb els elements de la natura. Es treballarà amb materials vegetals per a la producció artística, i s’ensenyarà als participants la tècnica del collage i la seva evolució en la història de l’art.

El mes d’octubre, i per tercer any consecutiu, es mostraran les obres fetes als tallers, tant les conjuntes com les individuals, al Museu Comarcal de Manresa, en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental.