Negra i Reial

Del 25 de novembre de 2016 a l’11 de febrer de 2017

Un any més, ens endinsem en el passat de la Plaça Reial per descobrir-ne secrets i records. I aquest cop, n’hem rescatat un de molt fosc…

Negra i Reial recrea la memòria d’un establiment mític de la Plaça, el Jamboree, una clàssica cava de jazz per la qual han passat figures de la talla de Chet Baker, Tete Montoliu, Sthepane Grappelli o Gloria Stewart.

Lafotografica 009 arxiu-jamboree-negra-i-reial-29 andrea-torres-when-we-made-the-first-night negra-i-reial-fundacio-setba
pedro-garcia-villegas-trompetista arxiu-jamboree-negra-i-reial-62 santi-salles_ok arxiu-jamboree-negra-i-reial-18

Estirant el fil d’aquesta història, hem descobert els secrets d’aquesta sala, que va aconseguir situar Barcelona en el circuit de gires de les grans estrelles del jazz internacional.

L’exposició la configuren obres de Quico Estivill, Jordi Isern, Andrea Torres, Pedro García Villegas, Manel Rubiales i Juan Miguel Morales; fotografies de César Malet i també cartells i objectes del mític establiment de la Plaça Reial.

Com sempre, una part de la mostra es podrà veure a la galeria i una altra als establiments de la Plaça Reial.

Negra i Reial comptarà amb un seguit d’activitats paral·leles, des de concerts a visites guiades, i fins i tot una gimcana.

Negra i Reial