Ocaña, àngels i dimonis

Del 6 de març al 30 d'abril de 2012

Ocaña, àngels i dimonis

Del 6 de març al 30 d’abril de 2012

Setba Zona d’Art inaugura, el proper dimarts 6 de març a les 20h, Ocaña, àngels i dimonis’, una mostra de dibuixos del pintor i de fotografies preses per Toni Catany, Colita i Miquel Arnal durant els 70.

José Pérez Ocaña, bisexual reconegut i orgullós de ser-ho, va abandonar l’any 1971 el seu poble natal a causa de la intolerància i la marginació, i es va traslladar a Barcelona. A la Ciutat Comtal va viure a la Plaça Reial, precisament a l’immoble on es troba Setba actualment. És per aquest motiu que la mostra vol ser, d’alguna manera,  un segon homenatge a la figura del pintor.

Aquesta segona exposició encapçalada per la figura i obra d’Ocaña, la conformen una cinquantena de peces del seu viatge a París i d’altres de Cantillana, però també alguns retrats realitzats a Barcelona.   

A més, ‘Ocaña, àngels i dimonis’ compta amb una sèrie de fotografies del pintor, realitzades per Colita, Miquel Arnal i Toni Catany els anys 70, i que Setba posarà a la venda.

La sèrie ‘El carnaval d’Ocaña’ de Miquel Arnal, que Setba mostra majoritàriament en format digital, està actualment exposada al MACBA a ‘Centre Internacional de Fotografia Barcelona (1978-1983)’.

 

Activitats vinculades a l’exposició

 DIA  ACTIVITAT  PARTICIPANTS
Dimarts 6 de març a les 20h Inauguració Darío Olaortua, director Setba Zona d’ArtToni Catany, fotògrafMiquel Arnal, fotògraf
Dijous 22 de marçDijous 12 d’abril Conferències Per determinar
Dimarts 20 de març a les 19:30h Dimarts 17 d’abril a les 19:30h Visites guiades Belén Gracia, Comissària de l’exposició i directora d’art de Setba

img-setba-20120305122709

Ocaña, àngels i dimonis