Parlem de pedres

Del 5 de març al 30 d'abril de 2015

Parlem de pedres

Del 5 de març al 30 d’abril de 2015

 

Conversa artística entre dos escultors que treballen la pedra amb una tècnica similar, però amb resultats estètics completament diferents.

Seguint amb el cicle de diàlegs que varem encetar el mes de setembre a l’Eixample, a partir del 5 de març inaugurem Parlem de pedres. Una conversa artística entre dos escultors que treballen la pedra amb una tècnica similar, però amb resultats estètics completament diferents.

Isidre Tolosa

Crec que la pedra és un dels materials més nobles, primari i necessari que ens dona la terra. Vivim envoltats de pedres, estem fets com elles de minerals. Em fascina com al llarg dels anys es formen o transformen, els seus colors, els fòssils que hi queden atrapats, les vetes, etc.

2

Xavier Jansana

Per a mi, l’escultura és fonamentalment una experiència tàctil. La sento més amb les mans que amb el pensament, malgrat que la pensi.

Fa uns anys un amic em va preguntar de què estaven fetes les meves escultures. Amb tota la naturalitat li vaig contestar: de pedra. No les podia imaginar d’una altra manera. Ja sé que hi ha una infinitat de materials i tècniques, però, d’una forma innocent,  sempre les he pensat en pedra.

 

Isidre Tolosa y Xavier Jansana exponen sus trabajos particulares en torno a la piedra, pero además han creado, para la muestra, un cadáver exquisito.

Hablemos de piedras se podrá visitar en la sede del Eixample de la Fundación Setba, hasta el 30 de abril.

parlem

Parlem de pedres