Projecció “Una entre tots”

Dijous 16 de juny de 2016 a les 18h
Dijous 16 de juny de 2016 a les 18h als Cinemes Maldà

La Fundació Setba us convida a veure el documental sobre la primera dona fotoperiodista que hi va haver al nostre país, Joana Biarnés. Una obra que s’ha finançat per micromecenatge que ha estat el Documental del Mes d’abril de 2016.

Comptarem amb l’assistència de la mateixa Joana Biarnés i alguns dels fotoperiodistes que formen part de la nostra exposició actual Benvolgut mestre Català-Roca.

UNA PIONERA DEL FOTOPERIODISME

Molt pocs coneixen el seu nom, però el seu llegat fotogràfic és el testimoni en primera persona d’una etapa clau del segle XX: la crònica gràfica i social del franquisme i dels inicis d’una jove democràcia. Aquest documental s’ha fet per reivindicar un personatge tan carismàtic i interessant com la seva extraordinària vida i contribuir a que la seva obra no quedi en l’oblit.

SINOPSI

Es va colar a la suite dels Beatles, va enganyar Roman Polanski, va ser fotògrafa de Raphael, va escollir el vestit de Massiel per Eurovisió, Clint Eastwood la va besar als llavis. Fou amiga de Xavier Cugat, Joan Manuel Serrat, la Duquesa d’Alba, Fernando Rey, el Cordobés, Lola Flores, Salvador Dalí…

Aquesta és la desconeguda vida i obra de la Joana Biarnés, la primera fotoperiodista espanyola, recuperada gràcies al descobriment el segle XXI de les impressionants imatges amb les que la llavors jove fotògrafa va immortalitzar les terribles riuades del Vallès l’any 1962.

Una pionera que va vèncer els prejudicis d’una època, va triomfar en la seva professió, va conèixer i immortalitzar a grans personatges de la història i quan es podia haver convertit en llegenda, va desaparèixer.

+ INFORMACIÓ