Quan et perdis al bosc…

Del 16 d'abril al 6 de juny de 2015

Quan et perdis al bosc…

Del 16 d’abril al 6 de juny de 2015

 

La Fundació Setba col·labora amb la Fundació Pasqual Maragall en aquesta mostra de Roser Oduber, que parla sobre l’oblit i la pèrdua de la memòria.

Quan et perdis al bosc… és una exposició individual de l’artista Roser Oduber, una reflexió sobre l’oblit i la memòria.

El títol té el seu origen en una experiència personal de l’artista i la resposta que li va donar la seva metgessa de capçalera quan ella va preguntar-li com podia saber si tenia Alzheimer davant certs episodis que havia patit de petits lapsus de memòria. La resposta va ser: quan et perdis al bosc, et faré les proves.

Aquesta frase, adreçada a una persona que fa més de vint anys que viu en mig del bosc, va ser el detonant per a la reflexió posterior d’Oduber i la plasmació plàstica d’aquest neguit.

L’artista va llegir llavors els estudis realitzats pel professor de neurociència John O’Keefe i el matrimoni noruec format per May Britt Moser i Edvard I. Moser, condecorats amb el Nobel de Medicina l’any 2014 pels seus descobriments de cèl•lules que constitueixen un sistema de posicionament en el cervell. La carrera dels tres científics ha esta centrada en la investigació del cervell i els ha permès el descobriment del “GPS” intern que possibilita l’orientació en l’espai.

Roser Oduber  fa una sèrie de reflexions com a artista que poden servir a altres persones per visualitzar l’oblit i la pèrdua de la memòria. Una imatge val més que mil paraules i les obres d’aquest projecte expositiu s’expressen per si mateixes.

L’exposició està organitzada en tres àrees: CAMINS, XARXES i GRETEL.

1

L’ARTISTA

Roser Oduber és una artista de reconegut prestigi i llarga trajectòria professional. Les seves obres estan a importants col•leccions com la Col•lecció Testimoni de La Caixa, la Fundació Vila Casas, l’Obra Cultural de Caja Madrid, així com a diverses col•leccions privades. Les seves creacions tenen una doble vessant: per una banda, una figuració caracteritzada pel seu virtuosisme com a dibuixant i per altra banda, un informalisme matèric de formes senzilles i totèmiques. Són obres arrelades a la terra que parlen de l’amor de l’artista per la natura.

Darrerament ha estat protagonista d’un capítol del programa televisiu BLANC SOBRE BLANC emès TV3 i dedicat a creadors plàstics contemporanis.


Oduber viu i treballa des de fa anys a un antic forn de calç al mig del bosc a Calders (Bages), i és la directora de CACiS, Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat, que orienta els seus esforços a la creació i difusió dels nous llenguatges de l’art contemporani, la naturalesa i la sostenibilitat amb intervencions sobre el paisatge, estades d’artistes  i formació especialitzada.

logo CAT color

COL•LABORACIÓ AMB LA FUNDACIÓ PASQUAL MARAGALL

La Fundació Setba col•labora amb la Fundació Pasqual Maragall editant una sèrie limitada d’obra gràfica, els beneficis de la venda de la qual es destinaran íntegrament a la Fundació Pasqual Maragall.

Quan et perdis al bosc