Resiliència

Del 10 de gener al 29 de febrer de 2012

Resiliència

Del 10 de gener al 29 de febrer de 2012

 

f. Psicol. Capacitat humana d’assumir amb flexibilitat situacions límit i sobreposar-s’hi.

 

Setba Zona d’Art inaugura ‘Resiliència’. Una exposició col·lectiva que reuneix una desena d’artistes que exploren aquest concepte,des de múltiples perspectives. La mostra està integrada per unes 20 peces fotogràfiques iescultòriques.

Globalització, estrès, ciberespai, efímer; són paraules que abunden en les nostres converses, termes que s’han integrat en el nostre vocabulari com a producte de la transformació de la nostra societat i que defineixen tristament el moment històric actual.

Resiliència, és un terme que encara resulta desconegut en el quotidià, no obstant això, existeix des de sempre, ha estat present en totes les etapes de la vida, simplement perquè és inherent a ella, forma part d’un cicle com el dia i la nit, el positiu i el negatiu, caure i aixecar-se…

Caure i després aixecar-se és una acció comuna a tota manifestació de vida i la capacitat d’alçar-se dependrà no només de la profunditat de la caiguda i de les seves conseqüències sinó també de l’individu a qui competeix, ja que és diferent en cada ésser viu. A aquesta capacitat, en termes psicològics, es defineix com a resiliència. El concepte prové de la física i mesura la capacitat de recuperació d’un material sotmès a algun tipus de pressió. Si ho extrapolem al camp de la psicologia i l’ecologia en l’actualitat adquireix enorme sentit.

En el transcurs d’aquest any, cada artista ha anat gestant l’obra que presenta a l’exposició i que és el resultat de la reflexió i del llenguatge plàstic propi. Habitem espais desarmònics, convivim amb una turbulència amenaçadora que ens estressa, espanta i entristeix. Així, la vida se’ns presenta complexa i adversa. Hem decidit treballar sobre aquest concepte focalitzant-nos en l’adversitat i la superació des de les seves diferents etapes i interpretacions i abordar, des de la diversitat de les nostres mirades, aspectes de la vida (en qualsevol de les seves manifestacions) i la societat.

L’exposició es pot visitar fins al 29 de febrer de 2012.

img-setba-20120110113950

Resiliencia