“Sense tocar la roba” a Casa Elizalde

Dimarts 17 de novembre de 2015 a les 19.30h
Dimarts 17 de novembre de 2015 a les 19.30h a Casa Elizalde

Fiona Capdevila i Rosa Solano presenten el documental “Sense tocar la roba” el 17 de novembre a Casa Elizalde.

Reprenent el fil de la mostra Entredós 2.0 que varen presentar a Setba l’any 2010 , el llargmetratge recull les vivències de vuit dones que durant les entrevistes rememoren records, secrets i opinions del seu antic ofici de modista dins el món de l’alta costura. Totes elles, de diferents generacions i perfils, tracen un discurs conjunt del qual s’observa que comparteixen un fort vincle comú: la passió pel seu ofici, un treball exercit des de la vocació.

Sense tocar la roba

Segons les directores ”la curiositat per descobrir les històries que s’amaguen portes endins els grans tallers de l’alta costura, ja desapareguts, ens ha portat a crear aquesta peça d’alt valor històric i testimoni oral”.

Durant els 90 minuts de l’obra es parla sobre la manera de treballar i la vessant artesanal de l’ofici, les grans cases de disseny i els vestits cosits a mà. Al mateix temps, però, es va destapant l’encant quan es tracten temes com la precarietat laboral, la condició com a dona o la perillosa picaresca dins, i sobretot fora, dels tallers. Un retrat sincer dels esforços i sacrificis que duien a terme per mantenir una vida sotregada i sovint poc reconeguda, però ferma.

El mes de febrer de 2016, Fiona Capdevila i Rosa Solano tornen a la Fundació Setba, cinc anys després, amb Entredós: seguint el fil.