Setba 10 anys

Més valor afegit

Quan l’any 1987 vam tancar Galeria Joan de Serrallonga,  després de 10 anys d’activitat, ja pensava en fer renéixer algun dia aquell projecte.

Vaig descobrir el pis de la Plaça Reial l’estiu de l’any 2000. Un espai màgic, perquè hi convergeixen moltes històries especials.

La primera es remunta als anys 20 del segle passat, i és màgica per a mi perquè aquí hi havia viscut la meva família. Les altres, més recents en el temps i més conegudes, giren al voltant d’Ocaña i de Lluís Llach, que també van viure al número 10 de Plaça Reial, l’un el darrer any de la seva vida i l’altre durant gairebé 15 anys, que es diu aviat.
El toc de màgia final va ser que el 2006 i per diverses circumstancies, vam poder quedar-nos amb aquest preciós pis.

De seguida vaig pensar en que s’obria l’oportunitat  de construir un nou projecte cultural  a Barcelona, diferent, en un lloc emblemàtic i fora del comú.

Sobretot que no sigui avorrit!
I que càpiguen totes les manifestacions de l’art i la cultura.
Que sigui alguna cosa més que una galeria d’art.

I així va néixer Setba, el 2007.

En 2009 vam veure que l’art era també una bona eina per a la solidaritat, per ajudar els col·lectius en risc d’exclusió social. I amb aquest objectiu, Setba va evolucionar cap a Fundació Setba.

Després de 10 anys, seguim amb més ganes que mai de recolzar l’art i la cultura, les persones, l’entorn i de ser un referent important al barri Gòtic i a Barcelona en general.

Darío Olaortua
President de la Fundació Setba